Primaria Capitalei incepe lucrarile de reabilitare si modernizare a Caii Victoriei, intre Piata Victoriei si Calea Grivitei, potrivit unui anunt facut de municipalitate. Proiectul prevede largirea trotuarelor, amenajarea de piste pentru biciclisti, iar circulatia rutiera se va desfasura pe doua benzi pe sens cu sens unic, fata de patru in prezent. Lucrarile se vor desfasura in perioada 24 februarie – 1 august 2014, costul acestora fiind de 8,7 milioane lei.

Simulare cum va arata Calea Victoriei dupa reamenajareFoto: Hotnews

"Odata cu deschiderea bulevardului Buzesti-Berzei-Uranus, care este alternativa la Calea Victoriei si b-dul Lascar Catargiu deoarece preia o parte importanta dintre masinile care traverseaza orasul de la Nord la Sud, este posibila extinderea trotuarelor de pe Calea Victoriei, pentru a readuce acest bulevard la ceea ce reprezenta el de fapt: zona de promenada a Centrului Bucurestiului. Lucrarile de modernizare vor viza si amenajarea pistelor pentru biciclisti. Spatiul necesar acestor lucrari va fi obtinut prin renuntarea la o banda si jumatate din carosabil", a declarat primarul Sorin Oprescu.

Calea Victoriei_situatie existenta

Calea Victoriei_situatie existenta

Foto: Hotnews

Pistele pentru biciclisti vor fi delimitate de benzile de circulatie, prin borduri inalte de 10 centimetri, iar trotuarele prin bolarzi. Circulatia rutiera acesta se va desfasura pe doua benzi de ciruclatie cu sens unic, creandu-se, in preajma intersectiilor, o a treia banda de incadrare pentru virajul la stanga sau la dreapta. Proiectul presupune si modernizarea retelei de iluminat public, refacerea spatiilor verzi si a mobilierului urban, potrivit municipalitatii.

In timpul lucrarilor, traficul rutier va fi restrictionat, circulatia urmand a se desfasura pe doua benzi.

Primaria Capitalei vrea sa faca pietonala Piata Revolutiei si Piata George Enescu din centrul Capitalei, a declarat miercuri Ion Dedu, sedul Directiei de Investitii din cadrul municipalitatii. Acesta spune ca circulatia va fi deviata pe bd. Stirbei Voda si str. Campineanu, apoi din nou pe Calea Victoriei.