Primaria Bacau vrea sa isi construiasca un nou sediu, in parcarea din fata Hotelului Moldova, intre strada Nicolae Balcescu, Bulevardul Unirii si strada Mihai Viteazu, potrivit ziaruldebacau.ro. Cladirea ar urma sa aiba 4-6 etaje si doua subsoluri pentru parcare. Pentru proiectul de arhitectura, consilierii bacauani au aprobat organizarea unui concurs de idei.

"Pentru a avea o cat mai buna si corecta imagine a viitorului sediu, executivul Primariei Bacau a hotarat sa scoata la concurs partea de arhitectura. Concursul va avea o perioada de derulare de doua luni si speram sa avem la final o solutie cat mai aproape de ce ne dorim noi si bacauanii. La licitatie vom scoate atat proiectul, cat si executia simultan, ca sa putem incepe constructia in acest an, iar la sfarsitul anului viitor sa fie finalizata", a declarat primarul Romeo Stavarache. Sediul actual al Primariei, vechi de 40 de ani, care nu mai corespunde din punct de vedere functional, al rezistentei si stabilitatii.

Castigatorul concursului va primi un premiu de 10.000 de lei. Data lansarii consursului de idei este 10 februarie, ultima data de inscriere a participantilor este de 27 februarie, ora 16.00. Data limita de depunere a solutiilor este de 24 martie, ora 16.00. Jurizarea se va face pe 28 martie, iar anuntarea rezultatelor va fi pe 31 martie.

Terenul pe care se va construi noua cladire a primariei are o suprafata de 2.183,43 metri patrati si apartine domeniului public al municipiului Bacau. Conducerea Primariei Bacau isi doreste ca viitorul sediu sa aiba un regim de inaltime de patru sau sase etaje, parter si doua subsoluri pentru parcare. Cladirea ar ocupa 35-40% din intreaga suprafata. Accesul pietonal principal se va face de pe oricare dintre cele patru laturi ce formeaza actuala parcare.

Accesul carosabil la cele doua niveluri de subsol, unde vor fi parcarile, se va face din strada Nicolae Balcescu, iar iesirea in strada Mihai Viteazu, cu relatie obligatorie dreapta. Un nivel de la subsol va fi destinat parcarii publice, pentru cetateni, iar al doilea nivel va fi pentru autoturismele personalului Primariei. Cladirea va beneficia de doua lifturi, unul pentru cetateni si unul pentru personal. Legatura intre niveluri va fi asigurata de cel putin o scara interioara. Conceptul proiectului trebuie sa fie structurat astfel incat fiecare cetatean sa se simta bine primit si sa poata intra cu usurinta in contact cu functionarii primariei.