Primaria Capitalei a inceput lucrarile de reabilitare a Arcului de Triumf, monument istoric, potrivit reprezentantilor municipalitatii. Cladirea urmeaza sa fie consolidata, restaurata si reintrodusa in circuitul istoric. Lucrarile au termen de finalizare martie 2015 si costa circa 30 milioane lei dintre care circa 23 milioane lei din fonduri europene nerambursabile.

Arcul de TriumfFoto: Hotnews

"Ordinul de incepere a lucrarilor este emis din luna ianuarie 2014. In prezent sunt in desfasurare lucrarile pentru organizarea de santier, prima etapa din executia lucrarilor. Proiectul "Consolidare, restaurare si conservare Arcul de Triumf" este implementat prin intermediul unei finantari nerambursabile acordate prin Regio-Programul Operational Regional 2007 - 2013", se arata intr-un raspuns trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro. Contributia financiara a Primariei Capitalei este de circa 7 milioane de lei.

Licitatia pentru atribuirea lucrarilor a fost castigata de asocierea ROMCONSTRUCT HOLDING GRUP SA si UTI GRUP SA, contractul fiind semnat la sfarsitul anului 2013.

Pe lista cladirilor care vor fi restaurate in perioada urmatoare, tot din bani europeni, ne mai afla Observatorul Astronomic, Muzeul Nicolae Minovici si Casa Cesianu.

Arcul de Triumf este situat in partea de nord a Bucurestiului, la intersectia Soselei Kiseleff cu bulevardele Constantin Prezan, Alexandru Averescu si Alexandru Constantinescu. Monumentul, proiectat de Petre Antonescu, a fost construit in perioada 1921-1922 si renovat in perioada 1935-1936. El comemoreaza victoria Romaniei in Primul Razboi Mondial.