In curtea Academiei de Politie Bucuresti, pe o suprafata de circa 2,8 hectare, ar putea aparea un ansamlu de blocuri cu inaltimea de 44,5 metri (10-12 etaje) care vor adaposti un spital, locuinte, birouri si spatii comerciale, potrivit unui proiect discutat miercuri la Comisia de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei. Terenul a fost retrocedat, iar acum proprietarii doresc sa dezvolte un proiect imobiliar.

Proiect Academia de Politie Foto: Hotnews

Potrivit informatiilor de pe site-ul primariei terenul de 2,8 hectare, aflat la intersectia strazii Padina cu DN1, are mai multi proprietari: Romanian Financial Consulting Grup, Topor Valentina Violeta si Etrem Prod.

Initiatorul planului urbanistic este: Romanian Financial Consulting Grup

Proiectant: Western Outdoor

Indicatori urbanistici propusi:

Coeficient de Utilizare al Terenului: 3,2

Coeficient de Ocupare al Terenului: 60%

Inaltime: 44,5 metri

Proiectantii propun si cedarea unei suprafete de teren pentru realizarea unei bretele de circulatie pe partea cu DN1, precum si realizarea de piste pentru biciclete. In fata acestui ansamblu de blocuri este propusa si una dintre statiile de metrou de pe viitoarea magistrala 1 Mai-Otopeni.

Ramane de vazut daca proiectul va primi aviz de la Primaria Capitalei, iar Consiliul General al Municipiului Bucuresti il va aproba.