Primaria Capitalei vrea sa cheltuiasca circa 4 milioane de euro pentru a inlocui reteaua de apa si canal din cimitirele Ghencea, Iancu Nou, Metalurgiei si Sfanta Vineri, potrivit unui proiect de hotarare ce va fi discutat joi in Consiliul General al Municipiului Bucuresti. De banii acestia, in cimitire vor amenajate si cismele.

Potrivit municipalitatii, majoritatea cimitirelor din Bucuresti nu au mai fost modernizate de la darea lor in folosita. "Pe langa gradul inalt de uzura a conductelor de alimenatre cu apa potabila cat si al celor de canalizare, reteaua existenta este in prezent subdimensionata in raport cu cerintele de securitate si igiena actuale. Proprietarii si administratorii de spatii verzi sunt obligati sa asigure drenarea apelor in exces de pe suprafata spatiilor verzi, in reteaua de preluare a apelor pluviale. Se va evita contaminarea solului si a panzei freatice", se arata in raportul de specialitate anexat proiectului de hotarare.

"In prezentul proiect se vor avea in vedere atat lucrari de modernizare ale retelei de alimentare cu apa cat si ale retelei de canalizare, dar si de infiintare a unui sistem de drenaj de pe suprafetele aleilor secundare aferente cimitirului", se mai arata in proiectul de hotarare.

Potrivit proiectului, cele 4 milioane de euro se aloca astfel:

Cimitirul Ghencea - 1,2 milione euro

Cimitirul Iancu Nou - 580.000 euro

Cimitirul Metalurgiei - 1,5 milioane euro

Cimitirul Sfanta Vineri - 730.000 euro.

Cimitirele sunt in proprietatea Consiliului General al municipiului Bucuresti.