Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut, luni dimineata, sa fie degajata zapada de pe trotuare, strazile secundare, refugiile si statiile RATB, precizand ca pe arterele mari se circula in conditii de iarna, iar autobuzele, troleibuzele si tramvaiele circula pe toate traseele, potrivit Mediafax.

Sorin OprescuFoto: HotNews / DP

"Autobuzele, troleibuzele si tramvaiele circula pe toate traseele, dupa un program corespunzator unei zile de lucru. Din acest motiv, ii rog pe bucuresteni daca este posibil, sa foloseasca mai mult mijloacele de transport in comun. In felul acesta ne vor sprijini sa putem degaja zapada de pe strazi", a declarat Sorin Oprescu, la comandamentul de la Primaria Capitalei.

Primarul Capitalei a spus ca pe artele mari se circula in conditii de iarna, precizand ca in noaptea de duminica spre luni s-a actionat permanent, prin pluguire in baterii, cu 347 de utilaje si 459 de operatori, iar incepand cu ora 03.00 s-a trecut la imprastierea solutiilor antiderapanete.

"Trebuie degajata zapada de pe trotuare din marile interesectii si de pe arterele secundare si subliniez ca trebuie curatate refugiile si statiile RATB", a mai spus Oprescu care a precizat ca mai sunt statii RATB si zone de trecere de pietoni, precum si cateva artere unde s-au format poduri de gheata care urmeaza sa fie curatate luni.

Oprescu a precizat ca intrarile in spitale sunt curatate, neexistand probleme.

La Serviciul de Ambulanta s-au inregistrat duminica noapte peste 150 de apeluri.

Edilul sef al Capitalei a mai aratat ca, in noaptea de duminica spre luni, au fost inregistrate la dispeceratul Politiei Locale al Municipiului Bucuresti 21 de sesizari care aveau in vedere circulatia ingreunata pe anumite artere, fiind solicitata interventia utilajelor de deszapezire.

Reprezentantii RATB au aratat ca au pozitionate in diverse locuri 32 de vehicule speciale de interventie care sa poata interveni pentru orice problema aparuta la calea de rulare sau la reteaua electrica.

Oprescu a mai spus ca nu au fost inregistrate evenimente speciale in adaposturile municipalitatii, unde sunt 524 de persoane, respectiv 113 in centrul din Berceni, 13 in cel de pe Soseaua Viilor si 398 in adapostul din Theodor Pallady.

Acesta a mai aratat ca incepand cu ora 10.00 vor fi functionale 10 puncte fixe de distributie de ceai cald si supa si trei puncte mobile. Acestea sunt pe Calea Grivitei nr. 216, in Sectorul 1, pe strada Agricultori nr.105, in Sectorul 2, pe strada Maximilian Popper nr. 17 A, strada Nerva Traian nr. 8, strada Foisorului nr.56-58 si strada Dristorului nr.81-88, in Sectorul 3, pe Calea Serban Voda nr.48 si strada Mitropolit Filaret nr. 41, in Sectorul 4, pe Calea Ferentari nr. 191 si Soseaua Viilor nr. 44 in Sectorul 5.