Administratia Domeniului Public sector 2 (ADP S2 - institutie subordonata Consiliului Local sector 2) a incheiat in ultimii doi ani contracte in valoare de circa 200 milioane lei pentru gardulete, bancute, panselute, motorina si servicii de paza-protectie. Cei mai multi bani se duc pentru un contract cadru incheiat pe patru ani pentru amenajare si intretinerea spatiilor verzi. Valoarea acestuia este de circa 88 milioane de lei fara TVA si a fost atribuit firmei Azochim. Alte 50 milioane de lei fara TVA se duc pentru irigarea spatiilor verzi, un alt contract cadru incheiat pe patru ani cu firma CRIS GARDEN. Pentru paza si protectie ADP sector 2 a atribuit prin negociere directa 6 contracte in valoare de 18 milioane lei fara TVA, beneficiare fiind 3 firme de securitate.

PanseleFoto: AGERPRES

In comparatie, din bugetul Primariei sectorului 2 pe anul 2013, pentru reabilitare termica s-au dus 219 milioane lei, reparatii strazi circa 100 milioane lei, asistenta sociala circa 100 milioane lei, iar la Politia Locala 28 milioane lei. La nivelul Bucurestiului, bulevardul Buzesti-Berzei-Uranus, segmentul intre Piata Victoriei si Vasile Parvan, a costat 160 milioane lei, pasajul suprateran Mihai Bravu-Splaiul Unirii costa 155 milioane lei, iar reabilitarea bd. Liviu Rebreanu 17 milioane euro.

Contracte pentru intretinere spatii verzi - 150 milioane lei fara TVA

In iunie 2012, ADP sector 2 a incheiat 5 contracte pentru intretinere, reamenajare, plantari in parcuri, scuaruri si platbande din sector prin negociere fara anunt de participare, valoarea totala a acestora fiind de 5,6 milioane lei fara TVA.

Contractele au fost atribuite dupa cum urmeaza:

Pachet 1: GARDEN CENTER GRUP S.R.L valoarea fiind de circa 1,6 milioane lei fara TVA; Oferta acestei firme a fost singura oferta primita de institutie.

Pachet 2:GECA IMPEX P.M. S.R.L. valoarea fiind de circa 1 milion lei fara TVA. Oferta acestei firme a fost singura oferta primita de institutie.

Pachet 3: AZOCHIM S.R.L.valoarea fiind de circa 1 milion lei fara TVA. Oferta acestei firme a fost singura oferta primita de institutie.

Pachet 4: GARDEN CENTER GRUP S.R.L. valoarea fiind de circa 1 milion lei fara TVA. Oferta acestei firme a fost singura oferta primita de institutie.

Pachet 5:GARDEN CENTER GRUP S.R.L. valoarea fiind de circa 1 milion lei fara TVA. Oferta acestei firme a fost singura oferta primita de institutie.

Institutia a motivat ca negocierea se impune pentru ca "este o situatie de urgenta". Pe site-ul de licitatii publice nu scrie insa pe ce perioada au fost incheiate aceste contracte.

In luna urmatoare, ADP Sector 2 a incheiat un acord cadru de circa 88 milioane lei fara TVApe 48 de luni cu firma AZOCHIM, tot pentru amenajare si intretinere de spatii verzi. Contractul a fost atribuit prin licitatie deschisa, in competitie fiind inscrise 5 oferte. Contractul incheiat poate fi subcontractat.

In august 2012, ADP sector 2 a incheiat cu firma GARDEN CENTER GRUP un contract cadru de 8 milioane lei fara TVA, pe 48 luni, pentru toaletarea arborilor din sector. Contractul a fost atribuit prin licitatie deschisa, in competitie fiind inscrise 5 oferte dintre care doar 4 admise. Contractul incheiat poate fi subcontractat.

In septembrie 2012, ADP S2 a atribuit un contract cadru in valoare de circa 50 milioane lei fara TVA firmei CRIS GARDEN pentru furnizare produse si montaj pentru sisteme de irigatii spatii verzi. Durata acordului cadru este de 48 luni, iar procedura de atribuire a fost licitatie deschisa. La licitatie a participat o singura firma/firma castigatoare.

Contracte mobilier urban si iluminat public - 8,3 milioane lei fara TVA

In august 2012, ADP sector 2 a incheiat un contract cadru pentru furnizare si montaj aparate fitness in valoare de 1,7 milioane lei fara TVA cu firma Histria International. Durata contractului 48 luni. Contractul a fost atribuit prin licitatie deschisa, in competitie fiind inscrise 5 oferte dintre care doar doua admise.

La inceputul anului 2013, ADP sector 2 a incehiat un acord cadru cu firma ELECTRICA POWER CONECT in valoare de 1,4 milioane lei fara TVA pentru intretinerea iluminatului public din parcuri, scuaruri si sere, aflate in administrarea institutiei. Modalitatea de atribuire a fost licitatie deschisa, iar contractul ar putea fi subcontractat.

ADP sector 2 a incheiat in noiembrie 2013 un acord cadru cu firma Histria International, in valoare de circa 1,5 milioane de lei fara TVA, pentru montarea si furnizarea de garduri metalice si de lemn. Pentru desemnarea acestei firme, institutia a organizat licitatie publica la care au fost depuse 4 oferte, dintre care au fost admise 3. Interesant este ca firma castigatoare poate subcontracta o parte dintre servicii.

Tot ADP sector 2 a incheiat in decembrie 2013 un acord cadru in valoare de 3.759.500 lei fara TVA cu firma GECA IMPEX P.M. pentru furnizarea si montarea de mobilier urban. Durata acordului cadru este de 48 de luni, iar firma va furniza in aceasta perioada institutiei cosuri de gunoi (intre 360 si 1800), scrumiere, suport pungi caini, jardiniere, cismele, stalpi rutieri, rastele biciclete, mese de tenis, pergole, panouri afisaj spatii verzi, cabina paza, rame copaci.

Contracte paza si protectie - 18 milioane lei fata TVA

In perioada 2012-2014, ADP sector 2 a incheiat6 contracte cu acte aditionale, prin negociere directa, pentru paza si protectia mai multor obiective din sectorul 2, valoarea acestora fiind de circa 18 milioane lei:

In luna aprilie 2013 au fost incheiate trei contracte pentru paza si protectia mai multor obiective din sector, dupa cum urmeaza:

Contract 1: nr. 5157/27.04/2012 - 5,5 milioane lei fara TVA

Firma castigatoare: ARES GUARD

Valoare: 3,7 milioane lei fara TVA

Procedura de atribuire: negociere directa, s-a depus doar o oferta

Acte aditionale: 1 act aditional incheiat in decembrie 2012 in valoare de 1,8 milioane

Contract 2: nr. 5155/27.04/2012 - 3 milioane lei fara TVA

Firma castigatoare: Shield Systems

Valoare: 2 milioane lei fata TVA

Procedura de atribuire: negociere directa, s-a depus doar o oferta

Acte aditionale: 1 act aditional incheiat in decembrie 2012 in valoare de 1 milioan lei fata TVA;

Contract 3: nr. 5160/27.04.2012 - 400.000 lei fata TVA

Firma castigatoare: ROMVIT GENERAL SECURITY

Valoare: 207.000 lei fara TVA

Procedura de atribuire: negociere directa, s-a depus doar o oferta

Acte aditionale: Doua acte aditionale, in noiembrie si decembrie 2012, in valoare de 190.000 lei fara TVA

In luna aprilie 2013, au fost incheiate prin negociere directa alte trei contracte pentru paza si protectia mai multor obiective din sector, dupa cum urmeaza:

Contract 1: nr. 4553/30.04.2013 - 514.000 lei fara TVA

Firma castigatoare: ROMVIT GENERAL SECURITY

Valoare: 345.000 lei fara TVA

Procedura de atribuire: negociere directa, s-au depus 3 oferte, doar una admisa;

Acte aditionale: 1 act aditional incheiat in decembrie 2013 in valoare de 169.000 lei fara TVA

Contract 2: nr. 4549/30.04.2013 - 5,5 milioane lei fara TVA

Firma castigatoare: ARES GUARD

Valoare: 3,7 milioane lei fara TVA

Procedura de atribuire: negociere directa, s-au depus 4 oferte, doar doua admise;

Acte aditionale: 1 act aditional incheiat in decembrie 2013 in valoare de 1,8 milioane de lei fara TVA

Contract 3: nr. 4545/30.04.2013 - 3 milioane lei fara TVA

Firma castigatoare: Shield Systems

Valoare: 2 milioane lei fara TVA

Procedura de atribuire: negociere directa, s-au depus 3 oferte, doar una admisa;

Acte aditionale: doua acte aditionale. Unul incheiat in decembrie2013 in valoare de 1 milion lei. Despre celalalt nu seunt date pe site-ul de licitatii publice

Contracte furnizare motorina - 11 milioane lei

In iunie 2012, ADP sector 2 a incheiat un contract cadru de circa 11 milioane lei pentru motorina cu OMV PETROM MARKETING. Contractul se deruleaza pe 48 de luni, iar alegerea castigatorului s-a facut prin licitatie deschisa, fiind depusa doar o singura oferta.

Nota: In cazul contractelor cadru, valoarea contractelor este valoarea maxima de care se pot cumpara respecivele servicii/produse. Administratia locala poata cumpara si de mai putini bani.

Cine sunt firmele castigatoare

In 2011, Azochim a primit de la Primaria sectorului 4 un contract de circa 100 milioane lei pentru servicii de intretinerea domeniului public si privat aflat in administrarea Consiliului Local Sector 4.

Cris Garden SRL este detinuta de omul de afaceri Sorin Cosac, potrivit informatiilor aparute in presa. Pe numele sau exista 7 firme, intr-una dintre ele aparand alaturi de Sergiu Dumitru Sorescu. Este vorba de compania General Grup SRL, in al carei actionariat Cosac il inlocuieste pe Mukhles Omar, fratele lui Omar Hayssam.

GARDEN CENTER GRUP si GECA IMPEX P.M alaturi de firmele TRIUMF GARDENING si ROMPREST au mai castigat in 2009 de la ADP sector 1 un contract de circa 200 milioane lei pentru intretinerea spatiilor verzi.