Peste 100 de avertismente si aproximativ 70 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate de catre agentii Politiei Locale a Municipiului Bucuresti, soferilor care au parcat neregulamentar in zona bulevardului Uranus, potrivit informatiilor furnizate de Primaria Capitalei. Pana in prezent, valoarea sanctiunilor aplicate de politistii locali este de 11.900 lei.

Masinile si banda de biciclete de pe Buzesti-Berzei - micFoto: Hotnews

In cele trei zile de la deschiderea bulevardului au fost sanctionati circa 200 de soferi cu amenzi sau avertismente scrise, cei mai multi dintre conducatorii auto primind amenzi pentru opriri neregulamentare pe pistele destinate biciclistilor.

"Politia Locala a Municipiului Bucuresti a aplicat sanctiuni si paznicilor unei societati comerciale care, pentru a face loc "pe trotuar si pe pista destinata biciclistilor" autoturismelor directorilor institutiei, au distrus stalpii de delimitare dintre benzi. Alti conducatori auto au fost sanctionati de catre agentii Politiei Locale a Municipiului Bucuresti si pentru ca au stationat direct pe benzile de circulatie. Multi dintre soferii care au fost amendati de politistii locali au declarat ca au rupt stalpii de delimitare ai benzii pentru biciclisti si au stationat pe trotuar fiindca doreau sa-si rezolve anumite treburi la diferite companii din zona", se arata intr-un comunicat al municipalitatii.

Cele mai multe cazuri de distrugeri de stalpi de delimitare, de opriri sau stationari neregulamentare depistate de agentii Politiei Locale s-au inregistrat in zona Buzesti. "Aici, dar si pe restul tronsonului noului bulevard Uranus, Politia Locala a Municipiului Bucuresti a actionat cu 3 patrule de ordine publica si 9 echipaje de circulatie. Totodata, in activitatea de patrulare, agentii rutieri ai PLMB folosesc si autospeciale dotate cu echipament de monitorizare audio-video", sustin reprezentantii municipalitatii.

Politia Locala a Municipiului Bucuresti atrage atentia ca activitatile de patrulare pentru prevenirea abaterilor de circulatie in zona Bulevardului Uranus vor continua si in perioada urmatoare.

Citeste si: