​​FOTOGALERIE Situatie bizara in Bucuresti: La cateva saptamani dupa terminarea lucrarilor la bulevardul Buzesti - Berzei- Uranus, Tribunalul Bucuresti a suspendat autorizatiile de construire

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Joi, 9 ianuarie 2014, 14:57 Actualitate | Administratie Locala


FOTOGALERIE Cum arata Bulevardul Buzesti_Berzei_Uranus la terminarea lucrarilor
Tribunalul Bucuresti a suspendat pe 7 ianuarie planurile urbanistice zonale care bat in cuie traseul Bulevardului Buzesti-Berzei-Uranus si in baza carora s-a demontat Hala Matache, monument istoric, pentru a putea fi mutata pe alt amplasament. In plus, instanta a suspendat si autorizatiile de construire in baza carora s-a construit tronsonul de drum cuprins intre bd. Dinicu Golescu si Calea Grivitei. Decizia instantei vine insa dupa ce Primaria Capitalei a finalizat lucrarile, bulevardul urmand sa fie inaugurat in urmatoarele zile.

Diametrala Buzesti-Berzei-Uranus este unul dintre cele mai importante proiecte derulate de Primaria Capitalei. Drumul va face legatura intre Piata Victoriei si Gara Progresul, reprezentand o alternativa la Calea Victoriei si bd. Magheru pentru persoanele care doresc sa ajunga din Nordul Capitalei la iesirea din Bucuresti spre Giurgiu. Municipalitatea a impartit proiectul in trei etape:
- Piata Victoriei - Vasile Parvan;
- Vasile Parvan - Piata George Cosbuc;
- Piata George Cosbuc- Gara Progresul;

In prezent, au fost finalizate lucrarile la prima etapa a proiectului. Lucrarile la a doua etapa, intre Vasile Parvan si Piata Cosbuc, care prevad si un pasaj pe sub Palatul Parlamentului, ar urma sa inceapa cand vor exista bani la bugetul local. In acest moment, planul urbanistic care bate in cuie traseul drumului se afla in dezbatere publica.

Procesul pentru suspendarea actelor
a fost intentat de Asociatia Salvati Bucurestiul, iar ONG-ul va cere si anularea documentatiilor de urbanism si autorizatiilor.

Desi Primaria a finalizat lucrarea, reprezentantii Asociatiei Bucurestiul spun ca decizia instantei ar putea duce la reconstruirea monumentelor demolate pentru construirea arterei pe amplasamentul unde au fost, nu in alta parte.

"Prin sentinta pronuntata pe 7 ianuarie 2014 in dosarul 27747/3/2013, Tribunalul Bucuresti a suspendat Hotararile Consiliului General a Municipiului Bucuresti nr. 132/2013, 133/2013 si 134/2013 si autorizatiile de construire 282/2011 si 274/2012 emise de Primarul General. Hotararile 132/2013, 133/2013 si 134/2013 constituie Planuri Urbanistice Zonale care permiteau reamplasarea monumentelor istorice deja demolate Hala Matache, casa din Berzei 81 si casa din Berzei 89 pe alte amplasamente. Pe rolul Tribunalului Bucuresti va fi depus un dosar care va avea ca obiect anularea Hotararilor 132/2013, 133/2013 si 134/2013. Conform sentintei Tribunalului din 7 ianuarie, Primaria nu poate reconstrui monumentele pe noile locatii pana la solutionarea noului dosar. In situatia in care Primaria va pierde si in noul dosar, va fi nevoita sa reconstruiasca monumentele pe locatia lor originala", spun reprezentantii Asociatiei Salvati Bucurestiul.

"Autorizatiile de construire 282/2011 si 274/2012, suspendate si ele de Tribunalul Bucuresti prin sentinta din 7 ianuarie 2014, reprezinta autorizatiile in baza carora a fost construita soseaua Buzesti Berzei, tronsonul intre Dinicu Golescu si Grivitei. In 2011, Tribunalul Bucuresti a suspendat autorizatia de construire nr. 633/2010 pentru soseaua Buzesti Berzei, tronsonul intre Dinicu Golescu si Grivitei. Printr-o intelegere cu ONG-urile si Ministerul Dezvoltarii, Primaria s-a angajat sa modifice autorizatia astfel incat soseaua sa ocoleasca Hala Matache. Primaria a incalcat si intelegerea si legea si a emis autorizatiile 282/2011 si 274/2012 cu acelasi continut cu autorizatia pe care instanta o suspendase. Sentinta din 7 ianuarie 2014 confirma din nou ca intreaga lucrare a diametralei Buzesti Berzei este ilegala.", se mai arata in comunicatul trimis de Asociatie.

Controverse si ilegalitati

Diametrala Buzesti Berzei Uranus este unul dintre cele mai controversate proiecte realizate de Primaria Capitalei. Societatea Civila a acuzat municipalitatea ca a demolat mai multe cladiri monument istoric ilegal, noaptea sau in weekend, la fel ca rechinii imobiliari, iar Oprescu a fost comparat cu Ceusescu cand a demolat cartierul Uranus. In plus, luna trecuta, Planul Urbanistic Zonal in baza caruia s-a construit acest proiect a fost anulat de instanta.

Pentru construirea acestui drum au fost demolate 90 de case, printre care si cladiri monument istoric si au fost expropriate circa 1000 de persoane.Cea mai importanta cladire demolata pentru construirea acestui drum a fost Hala Matache. Cladirea a fost demolata in martie 2013, dupa lasarea noptii si pe cod portocaliu de ninsoare. Primarul Oprescu a promis ca o va reconstrui pe alt amplasament. Alte doua cladiri importante puse la pamant au fost Berzei 81 si 89. Si in cazul acestora, edilul a promis ca le va reconstrui insa pana acum acest lucru nu s-a intamplat.

Procese pierdute de Primaria Capitalei

Curtea de Apel din Cluj a anulat la sfarsitul lunii octombrie 2013, Hotararea prin care Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat in 2006 proiectul Diametralei Buzesti-Berzei-Uranus si autorizatia data de municipalitate in 2009 pentru doua segmente din drum: Calea Victoriei-Occidentului si Calea Plevnei -Dinicu Golescu, potrivit asociatiei Salvati Bucurestiul. In baza hotararii de Consiliu General din 2006 au fost demolate 90 de case, printre care si cladiri monument istoric si au fost expropriate circa 1000 de persoane. Acum, hotararea instantei de la Cluj nu mai are efect, in sensul stoparii lucrarilor, respectivele segmente din diametrala fiind terminate in urma cu cativa ani, dar poate ajuta la reconstruirea cladirilor demolate ilegal.

Istoric procese
- Curtea de Apel Bucuresti a suspendat pe 16 iunie Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (HCGMB 262/2006) prin care Diametrala Buzesti-Berzei-Uranus a fost declarata de utilitate publica. Decizia de suspendare a fost data pana la judecarea procesului in care se cerea anularea acestui act administrativ. Decizia este definitiva si irevocabila. Actiunea a fost depusa de Asociatia Salvati Bucurestiul la Tribunalul Bucuresti pe 29 octombrie 2010.

- pe 21.12.2010 Tribunalul Bucuresti a suspendat in dosarul 60056/3/2010 autorizatiile de desfiintare pentru Hotel Marna si Casa Radulescu; Primaria a emis ulterior autorizatii cu acelasi continut.
- pe 19.01.2011 Tribunalul Bucuresti a suspendat in dosarul 62706/3/2010 autorizatia de desfiintare pentru imobilul din str. Cobalcescu nr. 60; Primaria a continuat demolarea.
- pe 12.04.2011 Tribunalul Bucuresti a anulat in dosarul 52450/3/2010 Planul Urbanistic Zonal Buzesti-Berzei;
- pe 26.04.2011 Tribunalul Cluj a suspendat in dosarul 958/117/2011 Planul Urbanistic Zonal Buzesti-Berzei si o autorizatie de construire pentru acest proiect.Berzei 81, cladire demolata pentru construirea bulevardului


Berzei 89, cladire demolata pentru construirea bulevardului

Hala Matache, cladire demolata pentru construirea bulevardului


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13219 vizualizari

 • -4 (28 voturi)    
  Am sustinut mereu (Joi, 9 ianuarie 2014, 15:01)

  ploiesteanu [utilizator]

  ca justitia noastra este tembela si cretina ? Da. Nu mai spun cat de corupta e. Uite ca se adevereste.
  • -3 (13 voturi)    
   Comment sters de user (Joi, 9 ianuarie 2014, 16:01)

   Scamator sau Derutat? [anonim] i-a raspuns lui ploiesteanu

 • +15 (27 voturi)    
  Oprescu (Joi, 9 ianuarie 2014, 15:19)

  AntonPann [utilizator]

  ar trebui sa-l ingroape pe Oprescu in asfalt ca sa fie durabila constructia, precum Ana lu' Manole :)
  • -9 (17 voturi)    
   Va veni si vremea (Joi, 9 ianuarie 2014, 18:30)

   milosh [utilizator] i-a raspuns lui AntonPann

   cand Hala Matache va fi reconstruita, dar asta nu e o urgenta pentru oras. Pana atunci trebuie recuperat timpul pierdut , vreme irosita doar din pricina unor latratori precum Nicusor Dan. Ne-am cam saturat de cantecul cu "sa nu faca Oprescu", vremea pedelimii s-a dus.
   • +7 (11 voturi)    
    Dar care (Joi, 9 ianuarie 2014, 19:08)

    Cetateanu' [utilizator] i-a raspuns lui milosh

    este urgenta pentru oras???? Ceasurile? Parcarile subterane care stau goale, iar masinile sunt parcate tot pe bulevarde??? RADET si RATB puse pe butuci?? "Geniul" maretului ctitor dr. primar Oprescu il intrece pe cel al lui Ceasca....Si nu e vorba sa nu faca, sa faca, dar respectand legea! Si, raspandacule, cum e cu chiria platita 4 ani la sediul Primariei? S-a lucrat ceva la sediul din Elisabeta in timpul asta?? Dar probabil ca tot Nicusor Dan le-a ascuns cazmalele la Doreii care trebuiau sa lucreze acolo. Oare in buzunarele cui au intrat cele aproape 10 mil euro (!!!!!) platiti drept chirie? La pedelei si Nicusor Dan? Creierul tau e ca obila de rulment, asa ca nu ma astept sa intelegi ceva...
    • -1 (7 voturi)    
     acest site nu este pentru injurii (Vineri, 10 ianuarie 2014, 10:33)

     bancher [utilizator] i-a raspuns lui Cetateanu'

     si atacuri la persoana. Ai fost credibil pana ai atacat antevorbitorul cu tot felul de injurii.
     In democratie toate parerile trebuie ascultate, chiar daca nu suntem de acord cu ele. Eu ca bucurestean care circul zilnci cu masina persoanala sustin toate aceste proiecte ale lui Oprescu (podul de la Vacaresti, de la Aurel Vlaicu, diametrala D-na Ghica-Pantelimon, strapungerea Berzei Vasile Parvan) pentru ca decongestioneaza din trafic. Cei care merg cu RATB-ul au alta parere, Dan Nicusor are alta parere, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ii atac si sa ii porcai cu orice ocazie.
    • 0 (2 voturi)    
     MATRAPAZLACURILE...... (Sâmbătă, 11 ianuarie 2014, 15:02)

     oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui Cetateanu'

     trebuie denuntate, dar lucrarile de modernizare trebuie continuate, chiar daca d. nicusor dan si ai lui le inteleg ori ba.
 • +19 (25 voturi)    
  mda (Joi, 9 ianuarie 2014, 15:21)

  Xorciser [utilizator]

  Cam greu de revenit, dar oricum si primaria nu a facut bine ca a construit in timpul unui litigiu. Plus demolarile nocturne etc.

  Sa vedem cum iese pana la urma. Parca PMB trebuia sa demoleze si un imobil- Cathedral Plaza- ce s-a mai auzit de asta?
 • +6 (6 voturi)    
  Ce treaba are ce sustii tu cu realitatea (Joi, 9 ianuarie 2014, 15:43)

  dbdb [utilizator]

  situatiei? Exact nimic! Un proces, odata pornit, nu se opreste asa, ca vrei tu sau Oprescu, se opreste cand se termina, adica dupa ce avocatii ambelor parti aduc toate lamuririle cerute de instanta si dupa ce instanta se decide. Dupa, urmeaza cai de atac ale ambelor parti, care pot face ca procesul sa se continue intr-o forma sau alta. Asta produce consecinte atunci cand se termina, care pot duce la noi procese, pana cand se intra in legalitate. Asta se va intampla si acum.
 • +19 (21 voturi)    
  Oprescu si primaria sunt de caz penal (Joi, 9 ianuarie 2014, 15:47)

  EuSiCuMine [utilizator]

  Aceasta decizie nu este dacat confirmarea situatiei de continua ilegalitate in care s-a aflat primaria si Oprescu in toti acesti ani. Practic Oprescu a scuipat pe deciziile anterioare ale instantelor si a continuat "lucrul" pentru a pune pe toata lumea in fata faptului implinit. Nu inteleg cum a putut finaliza lucrarea cand Curtea de Apel din Cluj desfiintase practic proiectul in octombrie 2013... L-a durut in spate de statul de drept:

  "
  -Curtea de Apel Bucuresti a suspendat pe 16 iunie Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (HCGMB 262/2006) prin care Diametrala Buzesti-Berzei-Uranus a fost declarata de utilitate publica.
  - pe 21.12.2010 Tribunalul Bucuresti a suspendat in dosarul 60056/3/2010 autorizatiile de desfiintare pentru Hotel Marna si Casa Radulescu; Primaria a emis ulterior autorizatii cu acelasi continut.
  - pe 19.01.2011 Tribunalul Bucuresti a suspendat in dosarul 62706/3/2010 autorizatia de desfiintare pentru imobilul din str. Cobalcescu nr. 60; Primaria a continuat demolarea.
  - pe 12.04.2011 Tribunalul Bucuresti a anulat in dosarul 52450/3/2010 Planul Urbanistic Zonal Buzesti-Berzei;
  - pe 26.04.2011 Tribunalul Cluj a suspendat in dosarul 958/117/2011 Planul Urbanistic Zonal Buzesti-Berzei si o autorizatie de construire pentru acest proiect.
  -Curtea de Apel din Cluj a anulat la sfarsitul lunii octombrie 2013, Hotararea prin care Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat in 2006 proiectul Diametralei Buzesti-Berzei-Uranus si autorizatia data de municipalitate in 2009 pentru doua segmente din drum: Calea Victoriei-Occidentului si Calea Plevnei -Dinicu Golescu...
  "
 • +18 (22 voturi)    
  nimic bizar, e doar oprescian (Joi, 9 ianuarie 2014, 16:17)

  ouyang [utilizator]

  se dovedeste inca o data cum un individ ca oprescu e la el pe mosie. el nu a auzit de legi, de pug, de puz, de monumente, nada. orasul trebuie sa creasca. nu ne place sudul ca e urat. nu are sens sa faci in sud cladiri de birouri sau zone rezidentiale. sudul e pentru amarati. prietenii oprescului vor zone mai bune, mai centrale, sa amortizeze investitiile si spagile aferente mai repede.

  urmaresc cu interes demolarea cathedral plaza. are ordin judecatoresc pe care il ignora de cateva luni. si nu ca e o cladire urata. e vorba de un principiu. asa nu.

  la fel urmaresc cum se fofileaza dupa desfiintarea pistelor de biciclete si cheltuirea aberanta a 10 milioane de euro pe dungi colorate. nimeni nu e tras la raspundere. din nou vorbim de un principiu. ieri era stire cum primarul aradului vrea si el sa sparga niste milioane pe piste de biciclete. sau in brasov inca o arena nationala cu 40 milioane. cat timp se poate face orice la bucuresti si nu patesti nimic semnalul e ca se poate oriunde.

  omul asta trebuie demis urgent. sper ca va infunda si puscaria.
 • -1 (7 voturi)    
  Am citit toata stirea si nu vad unde e bizarul.. (Joi, 9 ianuarie 2014, 16:26)

  warchild [utilizator]

  Asta e normalitatea din romania. Daca acest lucru se intampla la timp, da, atunci era al dracu de bizar... justitia chiar functiona...

  Multe lucruri din tara asta sunt altfel decat ar fi normale, cand deschizi gura si vorbesti despre ele esti facut tampit, cand se intampla catastrofa toti te inteleg, dupa ce s-au platit toate daunele toata lumea a uitat si procesul se repeta la infinit - se cheama Normalitate in Romania...
 • -7 (21 voturi)    
  ONG-urile (Joi, 9 ianuarie 2014, 16:43)

  Marius2345 [utilizator]

  ...isi au rostul lor, dar de multe ori o iau pe aratura. Chestia cu cladirile monument istoric, construite pe la 1800 toamna sau ca pe acolo a trecut sau locuit un nu stiu cine in nu stiu ce perioada mi se par nitel cam deplasate, ca sa nu spun tembelisme. Daca ar fi dupa ei, Bucurestiul (si nu numai) ar trebui sa ramana ca acum 200 de ani ca se plimbe ei cu caleasca..... Mai scutiti-ne!
  • +11 (13 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 9 ianuarie 2014, 17:15)

   [anonim] i-a raspuns lui Marius2345

   • +4 (4 voturi)    
    In neo-comunism nu-i asa (Joi, 9 ianuarie 2014, 22:50)

    CristiC. [utilizator] i-a raspuns lui

    Fiecare nou fiu al poporului trebuie sa se realizeze cu cate o constructie mareata. Pe vremea lui Ceausescu nu mai avea nimeni loc de el. Acum fiecare candideaza cu cate ceva. Oprescu a incercat si cu autostrazi suspendate.
   • -2 (4 voturi)    
    exagerezi....amice.... (Sâmbătă, 11 ianuarie 2014, 15:08)

    oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui

    daca ne-am lua dupa tine, ar trebui scos asfaltul de pe cal. victoriei si inlocuit cu butici de lemn, ca in urma cu jde' sute de ani.......hai sa nu fim ridicoli.
    • +2 (4 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 11 ianuarie 2014, 21:39)

     [anonim] i-a raspuns lui oxxxxxyyyyya

     • 0 (2 voturi)    
      gandire .......de gaga. (Duminică, 12 ianuarie 2014, 13:53)

      oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui

      hai sa vorbim discutii...................................................................pa.
  • -5 (13 voturi)    
   Ehehe, (Joi, 9 ianuarie 2014, 18:17)

   Stepanida [utilizator] i-a raspuns lui Marius2345

   daca un ratacit ca Nicusor Dan spune ca Matache e cladire de patrimoniu, acum trebuie sa-l credem? Uranus se va face nu in ciuda unor ONG-isti si nici pentru mandria lui Oprescu! Este o lucrare absolut necesara.
  • 0 (2 voturi)    
   corect.....subscriu.... (Sâmbătă, 11 ianuarie 2014, 15:04)

   oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui Marius2345

   ....................
 • -2 (22 voturi)    
  Vedea-v-as traind in mizerie! (Joi, 9 ianuarie 2014, 17:31)

  greucean [utilizator]

  Imi place ca toata lumea acuza primaria. Sunt curios insa daca a locuit cineva in zona respectiva... eu am locuit .. pe perioada studentiei si masterului pe Occidentului 12, acolo unde si acum se afla caminul Facultatii de Arte - in vecinatatea pietei Matache. Are cineva vreo idee cum aratau acele "monumente istorice" demolate si cine locuia in ele? Un singur cuvan am de spus - TIGANIE si TIGANI. Cand am vazut cum arata acum zona am zis "OAU". Le doresc celor care sunt "impotriva proiectului" sa traiasca in astfel de zone. Nu ma intelegeti gresit, imi place arhitectura veche... insa avem nevoie de o capitala curata si civilizata. La Barcelona, spre exemplu, am vazut blocuri noi care erau "imbracate" in arhitectura veche (casele vechi fusesera demolate, cu exceptia fatadei - care a fost pastrata si in spate fusese construit imobil de locuit modern). Apreciez ceea ce a facut primaria Bucuresti si le doresc forta de a continua (nu imi pasa de ilegalitati, spalare de bani ... atata timp cat si noi, cotribuabilii, beneficiem de ceva). Da! Asa a ajuns tara asta.
  • +8 (14 voturi)    
   ??? "nu imi pasa de ilegalitati, spalare de bani" (Joi, 9 ianuarie 2014, 17:51)

   EuSiCuMine [utilizator] i-a raspuns lui greucean

   Tu chiar esti real:"nu imi pasa de ilegalitati, spalare de bani ... atata timp cat si noi, cotribuabilii, beneficiem de ceva"?
  • +4 (10 voturi)    
   Greucean? (Joi, 9 ianuarie 2014, 19:28)

   Cetateanu [utilizator] i-a raspuns lui greucean

   La creier! Faptul ca e mizerie, ca locatiile sunt locuite de niste lumpeni fara legatura cu civilizatia si mai ales cu proprietatea, au doar legatura cu aceeasi administratie si politica publica practicata de pe vremea impuscatului si ai lui tovarasi. Din pacate urmasii tovilor sunt si azi la conducere. Se practica aceiasi politica de rupere de istorie de desradacinare.
 • -3 (5 voturi)    
  Multiple pareri si multe presupuneri (Vineri, 10 ianuarie 2014, 11:47)

  adrian.t [utilizator]

  Citind comentariile incep sa-mi dau seama ca e greu sa multumesti pe toata lumea... insa e si mai greu sa pui in balanta bune si rele - si toate acestea pentru ca nici noi nu stim ce vrem.

  Vrem strazi pe care circulam decent insa nu vrem sa renuntam la ruine ce contin cuiburi de sobolani, vrem parcari dar nu vrem sa mergem 5 minute pe jos de la acestea asa ca parcam tot pe unde prindem, vrem capitala frumoasa dar sa nu se investeasca in diferite ornamente pentru a face acest lucru.

  Nu contest faptul ca sumele sunt supraevaluate, insa, in comparatie cu altii, Oprescu a facut ceva... poate asta e tipul nostru al romanului, sa alegem rau mai putin rau insa, totusi, trebuie sa ne hotaram ce vrem si noi.

  Hai sa fim seriosi cu toate cladirile istorice... da, intr-adevar sunt zone in care este bine a se pastra arhitectura istorica insa nu in toate colturile Bucurestiului trebuie sa tinem toate jumatatile de pereti - pericol public - ca sunt istorice....

  Sunt curios, chiar si-a pastrat cineva sosetele pe care le-a avut intr-un moment de succes? Ne legam de trecut si nu vrem sa evoluam....

  Intr-un final, e si mai ok sa gasim si pe cineva sa dam vina pentru problemele si frustrarile noastre personale si sa ne consolam ca suntem incapabili de evolutie din vina altora....
 • +5 (7 voturi)    
  restaurare!! (Vineri, 10 ianuarie 2014, 12:32)

  Filimon64 [utilizator]

  Postacii pro-oprescu vor sa creeze falsa impresie ca pastrarea patrimoniului inseamna lipsa progresului...oameni buni, terminati cu mentalitatea asta Maoista. Nu e deajuns ca sovieticii au exterminat crema societatii romanesti?! acum vreti sa radeti si putinele urme ale existentei lor?!...daca va deranjeaza sobolanii, apelati la deratizare, daca va deranjeaza bronzatii, construiti locuinte socile pe spatii virane...daca cladirile stau sa cada, RESTAURATI-LE...in tarile vest-europene cum se poate?! Cum se poate ca altii sa fie mandrii de trecutul lor si sa profite din asta?! MANCURTILOR!!!
  • 0 (2 voturi)    
   restaurare....sau restaurante... (Duminică, 12 ianuarie 2014, 14:08)

   oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui Filimon64

   cred ca esti cam afumat baiete, incerc sa-ti explic, .....sa nu crezi ca ne topim dupa oprescu, dar modernizarea unui oras imbacsit cum e bucurestiul....tot trebuie facuta., indiferent de cine e primar.....,................chiar si nica , sopirlica.
 • 0 (2 voturi)    
  în București este voie la bizarerii, autostrăzi (Sâmbătă, 11 ianuarie 2014, 14:38)

  visio [utilizator]

  și câini numărați de SRI...când primarul tău se numește Oprescu și votant este țăranul rătăcit în oraș...
 • 0 (0 voturi)    
  De la necesitate, via oportunitate, la viol. (Duminică, 12 ianuarie 2014, 19:55)

  sicmar [utilizator]

  Două milioane de bucureşteni ţipă că traficul este infernal, că străzile / bulevardele sunt înguste, proiectate pentru necesităţile de trafic ale sec. XIX, început de sec. XX. în zona centrală cu un diametru de cca 8 km. Oriunde ai încerca să lărgeşti arterele rutiere dai de clădiri care merită a fi păstrate. Pe undeva trebuie totuşi făcute lărgirile.

  Câteva zeci de bucureşteni vor fi nemulţumite indiferent de soluţia aleasă şi pot să aibă temeiuri pentru această nemulţumire. Oricare ar fi primarul sau consiliul general care decide trecerea la fapte se vor găsi dintre opozanţii politici câţiva care să îmbrăţişeze aceste nemulţumiri.Pentru ei este suficient să întârzie lucrările pentru ca după aceea restul opozanţilor politici să ţipe, alături de imensa majoritate a bucureştenilor, că administraţia nu face nimic.

  O justiţie hiper-politizată în mod inerent va îmbrăţişa cauza ideiile care rezonează cu propriile idei şi interse politice. Opţiunile de oportunitate, altminteri necenzurabile de către justiţie, sunt siluite pentru a fi măsurate în articole de lege. Situaţia de faţă nu-i decât un episod din violarea administrativului de către justiţie. Diferenţa faţă de situiaţia obişnuită este că, aici, dodată cu administrativul ar fi violaţi şi vreo 2 mil. de bucureşteni. Sper să nu se menţină hotărârile şi de către instanţele superioare.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by