Primaria Bacau si Consiliul Judetean Bacau se asociaza pentru a realiza impreuna Aeroportul International, modernizarea Spitalului Judetean, Centrul Regional SMURD si Sala Polivalenta, au anuntat la sfarsitul saptamanii trecute, primarul Bacaului, Romeo Stavarache si presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea, citati de desteptarea.ro.

Cei doi au afirmat ca acest parteneriat este unul administrativ si nu unul politic. Consiliul Judetean a aprobat, de principiu, aceasta asociere vinerea trecuta, iar Consiliul Local Bacau urmeaza sa o aprobe maine. La inceputul anului viitor, va avea loc o sedinta comuna a celor doua foruri, urmand ca asocierea sa fie parafata definitiv.

Finantarea pentru cele patru proiecte va fi asigurata 50% de Consiliul Local si 50% de Consiliul Judetean.

Cel mai important proiect realizat in cadrul asocierii este Aeroportul International Bacau, o investitie de 12,5 milioane de euro.

"Aeroportul este prioritatea numarul 1 si ne dorim sa dam drumul investitiei cat mai repede, pentru ca trebuie sa castigam lupta in regiunea noastra la acest capitol. Noul terminal va putea procesa 300 persoane pe ora, va avea o suprafata de 6.350 mp si trei porti de imbarcare. La fel de importante vor fi uzina electrica, parcarea cu 300 de locuri si pista, pentru care putem primi finantare anul viitor, din Fondul de Dezvoltare, de la Guvern", a declarat Romeo Stavarache, citat de ziaruldebacau.ro.

Dragos Benea a vorbit despre modernizarea Radioretapiei de la Spitalul Judetean, un alt proiect ce urmeaza sa se realizeze in cadrul asocierii. "Acest proiect este estimat la 3,5 milioane de euro. Numai suprafata construita va avea 450 mp si o valoare de 1,5 milioane de euro. Cand vom avea studiile de fezabilitate, vom putea aduce la vot in sedintele de Consiliul Judetean sau Local indicatorii tehnico-economici, apoi sa derulam organizarea licitatiilor. Acestea sunt deocamdata studii de prefezabilitate", a declart Dragos Benea.

Cat priveste Centrul Regional pentru Situatii de Urgenta, acesta va avea comanda unica la Bacau, iar pentru anuntarea evenimentului este asteptat secretarul de stat la Ministerul Sanatatii, Raed Arafat.

Sala Polivalenta va face parte dintr-o baza sportiva a orasului si se va construi in Cartierul CFR.

Primarul Romeo Stavarache a precizat ca va aloca in bugetul pe anul 2014 suma de 1,2 milioane de euro pentru demararea acestor investitii.

Romeo Stavarache si Dragos Benea isi propun ca investitiile sa fie realizate integral pana in 2016, cand li se incheie mandatul.

"Acest parteneriat nu are nicio legatura cu ce se intampla in USL, la nivel national. Nu constituirea USL a generat aceste doua proiecte. Nu cred ca cineva isi poate permite sa renunte la aceste obiective si sa spuna ca din motive politice iese din aceasta asociere", a declarat Dragos Benea, presedintele CJ Bacau.

"Noi nu facem o asociere intre persoane sau intre partide, facem o asociere intre institutii. Indiferent daca suntem intr-o functie, mi se pare corect ca municipiul Bacau si judetul Bacau sa aiba de castigat de pe urma activitatii acestor doua institutii", a declarat Romeo Stavarache, primarul Bacaului.