Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat sambata ca Patriarhia Romana nu a solicitat niciodata bani pentru Catedrala Mantuirii Neamului, ci banii au fost dati de autoritati pentru ca "e normal sa sprijinim si am sprijinit cu cat s-a putut", informeaza Agerpres. Edilul a adaugat ca, spre deosebire de anul acesta in care fondurile acordate au fost mici, "speram ca anul care vine sa putem pune deoparte" mai multi bani pentru Catedrala.

Macheta Catedrala mantuirii neamuluiFoto: Agerpres

"Niciodata Patriarhia nu a cerut bani, am dat noi bani, pentru ca am considerat ca asa e normal sa sprijinim si am sprijinit cu cat s-a putut. Preafericitul nu a cerut niciodata bani", a spus Oprescu, cu prilejul verificarii stadiului lucrarilor la Pasajul Mihai Bravu.

Edilul general spera ca la anul se vor acorda bani pentru catedrala. "Anii trecuti am dat in principal, anul acesta mai deloc, pentru ca am avut toate strangerile acestea financiare, dar speram ca anul care vine sa putem pune deoparte si sa putem sa le acordam aceeasi atentie. Si eu doresc sa se termine cu constructia", a adaugat primarul Capitalei.