Bulevardul Magheru este artera Capitalei care in perioada Sarbatorilor este cea mai impodobita cu luminite, iar an de an sunt investiti bani in schimbarea decoratiunilor. Cu toate acestea, in toate celelalte aspecte, bd. Magheru a ajuns unul dintre cele mai batjocorite bulevarde din Capitala. Dupa ce HotNews.ro a relatat in repetate randuri ca zi de zi unii soferi parcheaza ilegal pe spatiile verzi in zonele proaspat reabilitate, administratia Capitalei a montat stalpisori pentru a impiedica accesul masinilor. Cu toate acestea, unii soferi continua sa urce pe spatiile verzi si sa-si lase masinile unde apuca. In plus, noii stalpi de iluminat montati pe bulevard au inceput sa fie acoperiti de afise, iar la fiecare colt troneaza cate o pubela plina cu gunoaie.

Parcare cu tupeu intre stalpisorii de pe MagheruFoto: Hotnews

HotNews.ro a relatat in repetate randuri ca pe spatiile verzi din zonele reabiltate chiar in acest an au fost cotropite de masini parcate ilegal. Astfel, spatiile verzi au ajuns ca sa rate ca niste transee, iar trotuarele au fost umplute de noroiul carat de rotile masinilor.

Din octombrie si pana in prezent, Primaria Capitalei nu a raspuns la niciuna dintre solicitarile HotNews.ro cu privire la aceasta problema.

Totusi, de cateva zile, administratia Capitalei a inceput sa monteze stalpisori din metal in zonele problema tocmai pentru a impiedica masinile sa intre pe spatiul verde. Cu toate acestea, unii soferi nu s-au lasat descurajati si si-au parcat masinile ca inainte.

Desi administratia a montat stalpisori in zona cea mai "afectata", in alte zone alti soferi continua sa parcheze pe spatiul verde.

O alta problema ce a inceput sa apara in lungul bulevardului are in centru noii stalpi de iluminat, montati de putin timp si care au ajuns deja sa fie acoperiti de afise si anunturi.

Noi stalpi nu sunt singurii vizati de cei care lipsesc zi de zi afise si postere, ci si noile pubele de gunoi sau celalalte obiecte de mobilier urban.

La fel cum a relatat HotNews.ro si in urma cu o luna, de-a lungul bulevardului, trotuarele sunt pazite din loc in loc de containere de gunoi ce sunt murdare, avariate sau pline cu varf.

In plus, desi pe bd Magheru administratia a inceput sa ia unele masuri pentru a elimina masinile parcate ilegal, in zona Universitatii, chiar vizavi de parcarea subterana ce sta pe jumatate goala (la ora la care reporterul HotNews.ro s-a deplasat pe teren, in parcare erau libere mai bine de 150 de locuri), mai multe masini parcheaza pe trotuar, tot intr-o zona recent reabilitata cu pavaj nou. Aceasta situatie se repeta zi de zi de mai bine de cateva luni.

---

Despre ce probleme au aparut dupa lucrarile de reamenajare a trotuarului:

Pe problema parcarilor ilegale, citeste aici materialele realizate in trecut de HotNews.ro: