Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, este de parere ca in cazul autostrazii suspendate trebuie sa se recurga la tuneluri, fiind o solutie mai ieftina, relateaza Agerpres.

"Eu continui sa cred ca daca ne ducem pe dedesubt pe tuneluri si pe astea e mai ieftin decat sa iau case si tot soiul de chestii de acestea, sa pot sa iau la expropriat. Nu are niciun sens, suntem ca in filmele cu fraieri, acum platim ceea ce s-a retrocedat (...) mai multe tuneluri in sensul ca pentru parcul Herastrau, deoarece e monument si nu ai cum sa-l ocolesti si cred ca a doua zona ce va fi cu tunel va fi cea dintre linii, enclava aceea dintre liniile CFR de la Chitila", a declarat Oprescu, cu prilejul verificarii stadiului lucrarilor de realizare a sistemului rutier din zona Bucuresti-Magurele.

El a mentionat ca pentru realizarea autostrazii suspendate e nevoie de aproximativ 750 de milioane de dolari.

Edilul general al Capitalei a adaugat ca vrea sa realizeze aceasta autostrada cu bani de la companii din China in cadrul unui parteneriat public-privat si ca lucrarile ar trebui sa inceapa la primavara.

CGMB a adoptat pe 28 noiembrie proiectul de hotarare privind aprobarea planului urbanistic zonal 'Inchidere inel median de circulatie la zona nord - autostrada urbana tronson cuprins intre Lacul Morii si sos. Colentina'.