Calatorii care folosesc transportul in comun in municipiul Alba Iulia si Zona Metropolitana, care cuprinde mai multe comune, vor avea posibilitatea, ca din 1 decembrie, sa se conecteze la internet wireless in orice autobuz sau microbuz, in premiera pentru Romania, scrie Agerpres.

Pentru prima data in tara noastra, operatorul de transport din Alba Iulia introduce, gratuit, acest serviciu pe toate mijloacele de transport din dotare, indiferent de ruta pe care se circula, a anuntat, joi, Societatea de Transport Public (STP).

Timp de o saptamana, respectiv intre 1 si 8 decembrie, accesul va fi liber pentru toti calatorii, iar dupa aceasta perioada se vor putea conecta la internet doar posesorii de carduri de mobilitate urbana. Accesul la internet va fi gratuit si se va face pe baza unui cod ce poate fi obtinut in doua moduri - de la orice chiosc al STP sau online la prima accesare a serviciului STP WiFi, pe baza Codului Numeric Personal al posesorului de card.

Alba Iulia detine unul dintre cele mai perfomante sisteme de transport public din Romania, multe dintre imbunatatirile realizate in ultimii ani reprezentand premiere nationale. Printre serviciile oferite se numara anuntare vocala, prin sistemul voice - box, si vizuala, prin panouri de afisaj, in statii si autobuze, valabilitatea biletului extinsa la o ora, posibilitatea achitarii biletului prin SMS, ticketing electronic etc.

Ca si in ultimii ani, de Ziua Nationala a Romaniei un bilet de autobuz va fi valabil la Alba Iulia intreaga zi.

Astfel, cetatenii municipiului Alba Iulia si oaspetii care vor vizita orasul cu prilejul Zilei Nationale vor putea circula cu autobuzele STP pe orice traseu, in toate zonele tarifare, intreaga zi, achitand pretul unui singur bilet care va fi valabil pe tot parcusul zilei de 1 Decembrie. In acest fel, STP incearca sa incurajeze cat mai multa lume sa vina in 'Orasul Marii Uniri' cu prilejul acestei zile speciale pentru toti romanii.

'Este un cadou pe care il facem de Ziua Nationala si reprezinta modul nostru de a sprijini autoritatile locale care organizeaza manifestarile dedicate acestei zile', a declarat directorul STP, Stelian Nicola.

Totodata, STP va suplimenta cursele care fac legatura dintre zona autogarii si a garii si cea a Platoului Romanilor din Cetate si a celorlalte locuri de desfasurare a evenimentelor, asigurandu-se o fluenta crescuta a mijloacelor de transport, astfel incat oamenii sa nu fie nevoiti sa astepte in frig.