Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat joi rectificarea bugetului Primariei Capitalei. Astfel, s-au luat circa 70 milioane lei din banii alocati la inceputul anului pentru largirea strazii Fabrica de Glucoza, proiect neinceput inca, si 44 milioane de lei din fondul de rezerva al Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Din acesti bani, 44 de milioane se duc la RATB, peste 50 milioane lei la Administratia Strazilor, o parte din acesti bani urmand sa fie folositi pentru instalarea de parcometre in parcarile publice al primariei.

In plus, s-au mai alocat:

- 7,5 milioane lei la Administratia Spitalelor

- 6,8 milioane lei la Administratia Lacuri si Parcuri (ALPAB)

- 6,8 milioane de lei pentru cultura, teatre si Muzeul Municipiului Bucuresti

De asemenea, au fost mutate 20 milioane lei de la largirea str. Brasov la Pasajul de la Mihai Bravu. Nici aici lucrarile nu au fost incepute.

Consilierii PDL si PPDD s-au retras din sala nemultumiti de felul cum s-au alocat banii si de faptul ca primarul general a facut sedinta de indata pentru proiecte atat de importante si acestea nu au fost puse pe site in dezbatere publica.

Consilierii PDL din Consiliul General il acuza pe primarul Capitalei, Sorin Oprescu, ca a bagat in faliment cele doua regii bucurestene: RADET si RATB. Astfel, acestia spun ca, edilul sef aloca la rectificarea bugetara, care se afla pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu de joi, 40 de milioane de lei pentru RATB in conditiile in care doar anul acesta regia are datorii de peste 160 milioane de lei. In cazul RADET, se aloca doar 20 milioane lei, regia avand datorii de 350 milioane lei de anul acesta, iar in total, cumulat cu anii trecuti, peste 500 milioane de euro.

Reamintim ca luna trecuta, Consiliul general al Municipiului Bucuresti a respins proiectul prin care primarul Sorin Oprescu cerea voie sa cheltuiasca 28 milioane de euro (125,7 milioane lei) pentru exproprierea terenurilor (43.277 mp) si cladirilor necesare largirii strazii Fabrica de Glucoza intre Calea Floreasca si Soseaua Petricani. Consilierii spun ca preturile notate de municipalitate sunt foarte mari si ca sunt interese ale executivului acolo. Proprietarul care urma sa primeasca cea mai mare despagubire este omul de afaceri iranian Sohi Manochehr Saadati.

Controversata avocata Tanti Virginica Dumitrescu urma sa primeasca si ea 41,4 milioane lei.

Potrivit proiectului de hotarare, urma sa fie expropriate 42 de proprietati de pe partea dreapta a strazii, cum mergi spre Petricani. Proprietarul care va cea mai mare despagubire este omul de afaceri iranian Sohi Manochehr Saadati, care va primi 42,2 milioane lei pentru 8.796 metri patrati. Avocata Tanti Virginica Dumitrescu si Ciorobea Adrian vor primi pentru 19.503 metri patrati de teren o despagubire de 41,4 milioane lei. Printre cei care vor primi despagubiri se numara si Editura Adevarul, care va primi despagubire 10, 6 milioane lei pentru 2375 mp de teren si constructii.