​Primaria Capitalei vrea sa plateasca pentru inventarierea spatiilor verzi, aflate pe domeniul privat din Bucuresti, si actualizarea inventarului facut pe spatiile publice, circa 16 milioane de lei, potrivit unui anunt publicat pe site-ul de licitatii publice. Firmele interesate pot depune ofertele pana pe 9 ianuarie 2014. In 2011, insa, Primaria Capitalei terminat de inventariat spatiile verzi aflate pe domeniul public, inventar pentru care a platit 9,3 milioane lei si in cadrul caruia s-au inventariat si copacii de pe proprietate privata.

Registrul Spatiilor Verzi _Kiseleff 45Foto: PMB

In baza acestui inventar, in luna august a acestui an, municipalitatea a publicat pe site o harta navigabila pe care sunt marcati toti arborii si spatiile verzi de pe domeniul public si privat din Bucuresti.

HotNews.ro a scris despre acest subiect in luna august 2013. Desi pe harta afisata pe site-ul Primariei Capitalei - Registrul Spatiilor Verzi - sunt trecute si spatii de pe domeniul privat, reprezentantii Primariei Capitalei sustin in raspunsul trimis catre HotNews.ro ca "au fost masurate spatiile verzi apartinand domeniului public, definite conform Legii 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor".

Interesant este ca pe o parte dintre terenurile private, care figureaza cu arbori pe "Registrul Spatiilor Verzi", sunt proiecte imobiliare controversate, iar daca Primaria si-ar fi insusit acest inventar, ele ar fi devenit in mod oficial spatii verzi. Legea spatiilor verzi interzice construirea pe spatiile verzi.

Citeste aici desre aceste proiecte imobiliare.