Primarul Capitalei Sorin Oprescu a prezentat, duminica, in cartierul Prelungirea Ghencea, lucrarile pentru alimentarea cu apa si canal si asfaltare la strazile de pamant, afirmand ca spre sfarsitul anului 2015 in Bucuresti nu ar trebui sa mai existe astfel de strazi informeaza Mediafax.

Sorin OprescuFoto: AGERPRES

Edilul a prezentat situatia celor 24 de strazi de pamant din Cartierul Ghencea preluate de la Primaria Sectorului 5, care construise deja pe 13 dintre ele reteaua de apa si canal.

Lucrarile pe aceste strazi au fost incepute de Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) la sfarsitul lunii iulie 2013, informeaza institutia. De atunci, 13 strazi au fost finalizate, fiind dotate cu sistem rutier, inclusiv trotuare. Pe inca cinci strazi a fost construita reteaua de apa si canalizare si a fost turnat provizoriu asfalt, pentru a putea fi practicabile pe timpul iernii, urmand ca, de indata ce vremea o va permite, sa fie realizat si sistemul rutier. Totodata, in primavara vor incepe lucrarile si pe restul strazilor.

Potrivit primariei, costul lucrarilor executate pana in prezent este de 13 milioane de lei.

Primaria Municipiului Bucuresti a mai reabilitat peste 213 strazi care nu aveau apa si canal, din 2008 pana in prezent. Potrivit PMB, la sfarsitul anului 2008, 23 la suta din numarul total de strazi nu aveau apa si canal, aproximativ 4,5 la suta din locuitorii Bucurestiului fiind afectati. in cei cinci ani 2008 - 2013 reusindu-se ca procentul strazilor de pamant, lipsite de apa si canalizare, sa scada la 7 la suta.

Pana in noiembrie anul acesta, au fost finalizate lucrarile la retelele de apa si canal in mai multe cartiere vechi ale Capitalei, care aveau un grad de acoperire a acestor servicii de numai 45 - 50 la suta, si anume Vatra Noua, Chitila Triaj, Straulesti, Baneasa (Sectorul 1), Andronache, Ion Creanga (Sectorul 2), Olimpia (Sectorul 3), Progresului si Aparatorii Patriei (Sectorul 4) si cartierul Giulesti Sarbi (Sectorul 6).

Aceste lucrari au presupus un total de investitii de 338.366.271,4 lei cu TVA din partea PMB, ce au fost completate de cele facute de Apa Nova in cadrul programului Bucur.

In cadrul programului de investitii Bucur, demarat oficial in septembrie 2011, au fost finalizate in anul I si II, lucrari in toate sectoarele municipiului Bucuresti pe un numar de aproximativ 110 strazi insumand 30 de kilometri de retea publica de alimentare cu apa si 42,5 kilometri de retea publica de canalizare menajera, fiind realizate noua statii de pompare ape uzate, informeaza Mediafax.