Primaria Capitalei a finalizat lucrarile la 80 din cele 100 de scoli si gradinite incluse in programul "Reabilitarea Infrastructurii Educationale din Bucuresti”, finantat de Banca Europeana de Investitii si municipalitate. Din cele 20 de scoli ramase, in 19 scoli se mai lucreaza la finisaje si la corpurile nou construite, iar o scoala este in executie. Valoarea proiectului este de 233 milioane de euro. Printre scolile reabilitate se numara Scoala de Muzica.

Foto:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a vizitat joi, doua dintre scolile incluse in acest program: Scoala de Muzica si Arte nr.3 si Gradinita nr. 73

Lucrarile de reabilitare a Scolii de Muzica au inceput in 2006 si se vor finaliza pana in februarie 2014, potrivit autaritatilor. Cladirea veche a fost consoliodata, reabilitata si s-a construit un corp nou. Acum aceasta beneficiaza de dotari moderne.

"Mai mult decat atat, intrucat la intrarea in program dotarea cu instrumente muzicale existenta era insuficienta si cu un grad ridicat de uzura, necorespunzatoare desfasurarii in bune conditii a activitatilor educational-vocationale, care reprezinta specificul acestei unitati de invatamant, Scoala de Muzica si Arte nr. 3 a necesitat dotarea cu instrumente muzicale de ultima generatie. Astfel scoala a fost dotata cu instrumente muzicale cu coarde, viori, viole, violoncel, harpa de concert, chitara clasica, instrumente performate adecvate atat procesului de invatamant, cat si sustinerii de concerte. In continuare scoala urmeaza a fi dotata cu inca 17 tipuri de instrumente printre care: pian de concert cu coada, pianina mecanica, flaut, oboi, clarinet, fagot, chitara electrica, xilofon", se arata intr-un comunicat al municipalitatii.

Scoala de muzica a fost construita in anul 1881. Aceasta, impreuna cu Biserica Sf. Stefan (monument de arhitectura, secolul XVIII), a facut parte din ansamblul “Cuibul cu Barza”.

Tot, joi, primarul general a vizitat si gradinita nr. 73, cladire care a fost construita intre anii 1900 – 1936 si aflata acum in curs de reabilitare.

"Initial, institutia de invatamant avea un singur corp de cladire, impropriu desfasurarii activitatilor didactice, drept pentru care s-a mai construit un nou corp de cladire. Cel existent a fost consolidat, mansardat si s-au refacut finisajele interioare si exterioare. In prezent, aceasta institutie de invatamant beneficiaza de dotari ultramoderne, cinci sali de clasa, doua dormitoare, patru cabinete (informatica, limbi straine, desen, sala de muzica), sala de festivitati, birou consiliere parinti, cabinet medical, sala de mese, birou administrativ", se arata in comunicatul emis de municipalitate.

“Proiectul legat de reabilitarea scolilor este aproape gata. Bucurestiul are in acest moment 100 de scoli la cheie. De retinut ca aceste scoli sunt in primul rand consolidate, dar sunt si reabilitate si modernizate. Au laboratoare, cabinete, sali de sport, mobilier de ultima generatie, echipamente de inalta tehnologie. Doar in 19 scoli se mai lucreaza la finisaje si la corpurile nou construite”, a declarat primarul general, Sorin Oprescu.

Programul “Reabilitarea Infrastructurii Educationale din Bucuresti” este derulat de Municipalitate impreuna cu Banca Europeana de Investitii si vizeaza 100 de scoli. Valoarea proiectului este de 233,58 milioane Euro, din care, 112,2 milioane de la BEI so 121,38 milioane de la bugetul local.