Decizia Consiliului Local al comunei vasluiene Alexandru Vlahuta privind interzicerea explorarii si exploatarii gazelor de sist a fost declarata legala de magistratii Tribunalului Vaslui, dupa ce hotararea fusese atacata in contencios administrativ de reprezentantii Institutiei Prefectului, transmite Agerpres.

Magistratii au considerat ca, in acest caz, Consiliul Local al comunei Alexandru Vlahuta "a avut competenta administrativ-teritoriala pentru a emite hotararea prin care a interzis explorarea, dezvoltarea si exploatarea gazelor de sist, prin metode neconventionale, si nu si-a depasit atributiile prevazute de legea administratiei publice locale".

Reprezentantii Institutiei Prefectului Vaslui au anuntat, miercuri ca vor face recurs.

"Institutia Prefectului Vaslui, prin Serviciul Juridic si Contencios Administrativ, va face recurs in termenul legal la Sentinta Civila nr. 2118 din 28.10.2013, pronuntata de Tribunalul Vaslui in dosarul nr. 2657/89/2013, privind Hotararea Consiliului Local al comunei Alexandru Vlahuta de interzicere a explorarii, dezvoltarii si exploatarii gazelor de sist prin metoda neconventionala pe teritoriul acestei comune", a declarat pentru Agerpres consilierul mass-media din cadrul Institutiei Prefectului Vaslui, Maria Costea.

Vara aceasta, un numar de 11 hotarari ale unor consilii locale din judet privind interzicerea explorarii si exploatarii gazelor de sist prin metode neconventionale au fost atacate in contencios administrativ de Institutia Prefectului Vaslui.

De altfel, Institutia Prefectului Vaslui a solicitat tuturor celor 14 consilii locale care au adoptat hotarari privind interzicerea explorarii si exploatarii gazelor de sist sa comunice intreaga documentatie care a stat la baza adoptarii acestor acte normative. Trei consilii locale au anulat hotararile, iar un 11 au mentinut aceste decizii.