Autovehiculele destinate transportului de marfuri si a utilajelor, cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, au nevoie, din luna noiembrie, de permis de libera trecere prin municipiul Targoviste, conform unei hotarari luata in acest sens de Consiliul Local, se arata intr-un comunicat al Primariei Targoviste transmis luni, citeaza Agerpres.

"Permisele de libera trecere se pot achizitiona din statiile PECO situate la intrarile in municipiu. Tarifele sunt stabilite pe grupe de autovehicule, iar permisul de libera trecere este valabil doar daca este insotit de documentul fiscal privind efectuarea platii. Acesta nu este transmisibil, iar stationarea este interzisa", se mentioneaza in comunicatul Primariei.

Conducatorii auto care nu poseda acest permis de libera trecere vor fi sanctionati cu amenda contraventionala intre 800-2.500 de lei.

Hotararea de consiliu stabileste taxele percepute pentru masinile de mare tonaj care tranziteaza municipiul: intre 500 de lei si 3.000 lei/luna/vehicul in functie de tonaj.

In hotarare exista si exceptii cand nu se plateste taxa. Una dintre acestea este pentru masinile de mare tonaj care transporta materiale de constructii pentru persoane fizice, dar e necesara autorizatia de constructie, iar o alta exceptie este pentru masinile care transporta carburant la statiile PECO.

Autovehiculele sau ansamblurile de vehicule cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone pot circula fara aceasta autorizatie numai pe arterele rutiere ce inconjoara orasul, respectiv centura acestuia.