Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a adoptat o catelusa maidaneza de la adapostul Primariei aflat in strada Odai nr. 3-5. Edilul mai are acasa un ciobanesc german, iar "la tara", langa Buzau, alti doi maidanezi, unul adpotat, iari altul salvat de pe strada.Edilul spera ca gestul sau ii va incuraja si pe alti bucuresteni sa adopte maidanezi.

"Lucky este o catelusa simpatica, in varsta de patru luni, blanda si prietenoasa. Am adoptat-o, acum o saptamana, de la Centrul Teritorial de Adapostire si Protectie Temporara a Animalelor situat in Soseaua Odai nr. 3-5. Tot ce a trebuit sa fac a fost sa semnez niste hartii. Cand am luat-o, era putin speriata. Usor-usor insa, cu vorba buna si multa dragoste, am reusit sa ne imprietenim. Lucky devine, astfel, al patrulea membru al echipei canine din familia Chiliman. Acasa, in Bucuresti, il avem pe Jak, ciobanescul german. La tara, langa Buzau, "domiciliaza" adoptatii Big si Toc-Toc. Pe Toc-toc l-a gasit Matei, baiatul meu, pe marginea soselei. Bietul catel abia mai sufla. Fusese lovit de o masina. Fiul meu l-a dus urgent la un cabinet veterinar. A fost salvat, dar nu a mai putut merge asa, ca inainte. Mai mult sare decat merge. De asta ii spunem Toc-Toc", scrie Andrei chiliman pe blogul sau.

Edilul spera ca gestul sau ii va incuraja si pe alti bucuresteni sa adopte maidanezi. "Profit de povestea lui Lucky si a lui Toc-toc, pentru a face inca un apel la adevaratii iubitori de caini din orasul asta: adoptati-i si primiti in familiile si casele dumneavoastra! Nu lasati nici orasul prada haitelor (semi)salbaticite, si nu lasati nici cainii prada ONG-urilor lacome de bani. Cainii merita sa traiasca inconjurati de grija si de afectiunea noastra, a celor care ii iubim cu adevarat", mai spune Andrei Chilman.