Taxele si impozitele pentru ocuparea domeniului public din Centrul Istoric se reintorc la Primaria Capitalei, potrivit unei hotarari aprobate de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. In urma cu cateva luni, aceeasi consilieri au aprobat ca acestea sa fie incasate de Primaria Sectorului 3.

Primarul Sorin Oprescu a fost atunci foarte nemultumit de aceasta decizie, deoarece Primaria Capitalei a fost cea care a investit banii pentru renovarea centrului istoric.

Taxele in discutie sunt in mare parte cele platite de terasele din centrul istoric pentru ocuparea trotuarelor.

Primarul Sorin Oprescu vroia si ca o parte din veniturile realizate de pietele publice sa vina la Primaria Capitalei, dar propunerea a fost respinsa de alesii locali.

"La piete propuneam ca o parte din venituri din pietele proprietatea municipiului, date in administrarea sectoarelor in urma cu 11 ani, sa plateasca o cota parte venituri la primaria generala ca sa putem sa sustinem subventiile la caldura si transport. Scot hotarari aberante ca dupa sa fie atacate. O sa le atac, iar daca prefectul nu vrea, sa raspunda dansul", a spus acesta.