Potrivit unui proiect de Hotarire de Consiliu General initiat de mai multi consilieri, primariile de sector din Bucuresti vor putea planta in parcuri, scuaruri si aliniamente stradale doar plante perene si pomi. Daca va fi votata, initiativa ar duce si la interzicerea plantarii acelor specii care nu sint aclimatizate la conditiile meteorologice specifice municipiului Bucuresti. In cazul unui vot favorabil, consecinta ar fi interzicerea plantarii de de palmieri (care nu sunt aclimatizati) sau panselute (care nu sunt plante perene).

Panselute in parcurile bucuresteneFoto: Hotnews

Amenajarea spatiilor verzi se va realiza doar in baza unui plan de amenajare peisagistica unde se vor preciza clar speciile si numarul de plante. Acest plan este obligatoriu sa fie publicat pe site-ul primariilor si va trebui avizat de o comisie de specialitate. Proiectul s-a aflat pe ordinea de zi a sedintei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, insa el a fost retras de pe ordinea de zi pe motiv ca nu au avut loc discutii cu primariile de sector. El va fi repus pe agenda la o sedinta viitoare

Este cunoscut ca primariile de sector aloca anual zeci de milioane de lei pentru asa-zisa ingrijire a spatiilor verzi, care in principal se rezsuma la plantarea de panselute de citeva ori pe an.

O alta afacere prolifica a fost cea a palmierilor, in secotrul 4, si a jardinierelor, care au invadat Bucurestiului.