Consiliul Judetean (CJ) Cluj respinge acuzatiile de incalcare de proprietate, formulate de doua persoane, in urma cu cateva zile, in legatura cu noua pista a Aeroportului International Avram Iancu Cluj, inaugurata sambata.

Cele doua persoane sustin ca pe terenurile pe care le detin au fost amplasati stalpi, fara sa fie macar instiintate de acest lucru, relateaza Agerpres.

In replica, CJ Cluj sustine ca acuzatiile nu sunt justificate.

"Subliniem faptul ca terenurile celor doi reclamanti nu au fost afectate in nici un fel de amplasarea acestor balize luminoase, astfel incat plangerile penale ale acestora referitoare la tulburarea de posesie si la distrugere nu se justifica si nu au un obiect real", se precizeaza intr-un comunicat transmis miercuri de CJ Cluj.

In comunicat se mentioneaza ca parcelele de teren aflate in proprietatea reclamantilor se invecineaza doar cu parcelele expropriate, conform planului parcelar pus la dispozitie de firma care s-a ocupat de identificarea proprietarilor.

Vicepremierul Liviu Dragnea si ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, au taiat, sambata, panglica noii piste a Aeroportului International "Avram Iancu" Cluj, o investitie de 137 de milioane de lei. Noua pista de 2.200 de metri urmeaza intr-o etapa viitoare sa fie prelungita pana la 3.500 de metri. Costul total este estimat la 78 milioane euro.