Elvetia finanteaza cu 8,5 milioane de franci studiile de pre-fezabilitate si fezabilitate pentru constructia liniei 4 de metrou Lac Straulesti - Gara Progresul, tronsonul Gara de Nord - Gara Progresul, al carui beneficiar este SC Metrorex SA, scrie Agerpres.

Extindere M4 Gara de Nord - Gara Progresul (verde punctat)Foto: Hotnews

Acordul a fost semnat marti de ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, ambasadorul Elvetiei in Romania, Jean Hubert Lebet, precum si de ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, si de directorul general al Metrorex, Aurel Radu.

Documentul este primul din cadrul 'Programului de cooperare elvetiano-roman pentru reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul UE extinse', pentru care Ministerul Finantelor Publice are rol de Unitate Nationala de Coordonare.

Au fost semnate doua acorduri, unul de proiect si unul de implementare, a precizat ministrul Liviu Dragnea.

Proiectul are o valoare totala de 12,4 milioane de franci elvetieni si beneficiaza de un grant elvetian de 8,5 milioane de franci elvetieni, avand o perioada de implementare de 30 de luni de la data semnarii acordului.

In cadrul finantarii se mai urmareste urmareste elaborarea studiului multimodal de transport pentru Bucuresti, a studiului de siguranta privind cresterea potentiala a traficului pe linia 4, precum si sprijinirea realizarii unui parteneriat institutional intre Metrorex si companii de transport public din Elvetia.