Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, afirma ca din sezonul estival urmator cei care se plimba cu skijet-urile nu o vor mai face printre turisti, ci doar in larg, dincolo de diguri, scrie Mediafax.

El a declarat, vineri, ca vor fi realizate niste culoare pentru ca skijet-ul sa poata ajunge de la plaja in largul marii.

"Ideea mea cu skijet-urile nu a fost de a le retrage catre nord, ci de a face niste culoare sa iasa perpendicular de pe plaja pana in dreptul digurilor si de-abia de la diguri incolo sa poata sa faca ce vor cu ele. Deci iesirea sa fie perpendiculara si in vara care va veni asa se va intampla. Acolo unde nu sunt diguri, inspre nord, o sa balizam impreuna cu Apele Romane in asa fel incat sa fie mentinuta linia paralela cu malul din dreptul digurilor", a explicat Radu Mazare.

El inca nu s-a gandit ce sanctiuni vor primi cei care nu respecta acest lucru, dar este posibil sa fie adusi la mal si sa le fie opriti banii dati pentru inchiriere.

"Cei care nu respecta vedem ce sanctiuni vom acorda, dar in principiu banuiesc ca se duce dupa el, ii ia skijet-ul, ii tine banii si ii da viteza sa mearga acasa la el fara jet", a mentionat Radu Mazare.

Masura va fi luata pentru ca turistii care fac baie in mare sa nu mai fie deranjati de prezenta skijet-urilor si pentru a nu se mai produce accidente.

In vara acestui an un turist a fost ranit usor dupa ce a fost lovit in umar de un skijet.