Bucurestenii din sectorul 4 vor putea tine cate un singur caine asa-zis al blocului, cu conditia ca 51 la suta dintre locatari sa-si dea acordul pentru adapostirea animalului adoptat de catre asociatie, potrivit Primariei Sectorului 4, citata de Mediafax.

Acordul pentru pastrarea unui caine "al blocului" va fi dat, prin semnatura, pe un tabel intocmit de administratorul imobilului, a mai precizat, joi, sursa citata.

Cainii ramasi nerevendicati vor fi ridicati de Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA).

Unsprezece masini, cu un numar total de 32 de hingheri, actioneaza in prezent in Bucuresti pentru strangerea cainilor fara stapan de pe domeniul public, dupa ce au fost semnate contracte cu trei din cele sapte firme care s-au prezentat la licitatia pentru acest serviciu, a informat, tot joi, ASPA.

Deputatii au votat, marti, proiectul de lege ce permite eutanasierea cainilor fara stapan care nu sunt adoptati sau revendicati in 14 zile de cand ajung in adaposturi.

Demersul legislativ a venit dupa ce un copil in varsta de patru ani a murit, la inceputul lunii septembrie, sfasiat de caini maidanezi, in apropierea Parcului Tei din Bucuresti, iar fratele acestuia, de sase ani, a fost muscat de un picior, dar a reusit sa fuga si sa-si anunte bunica.