Frustrat ca nu mai are si el ce face in sector, ca sa incante electoratul, primarul Robert Negoita s-a apucat sa scoata gardurile montate de Liviu Negoita si sa le inlocuiasca cu ziduri, scrie Dollo, pe blogul ei.

Betoanele lui Robert NegoitaFoto: Dollo.ro

Atentia care i se acorda in ultima vreme lui Oprescu, pe motiv de maidanezi, i-a bagat intr-un nemeritat con de umbra pe primarii de sector, si ei niste viteji in felul lor. De exemplu primarul sectorului 3, Robert Negoita, a turnat la betoane vara asta in sector, incat zic ca merita evidentiat, chiar daca el face pe modestul si refuza de cateva saptamani sa-mi raspunda la doua intrebari simple: de ce inlocuieste gardurile blocurilor cu ziduri si cat ne costa distractia?

E greu sa vii in locul unuia care a cam facut tot ce se putea face la nivel vizibil intr-un sector. Mai ales cand acel predecesor a fost ala care a "inventat" locurile de joaca pentru copii, parcarile in spic si uniformizarea gardurilor din jurul blocurilor, iar dupa el s-au luat toti ceilalti primari. Ce sa mai faci in urma lui, ca doar n-o sa te apuci sa rezolvi problemele de sistem? Pentru astea dai vina pe Oprescu. Asa ca incepi sa inventezi alte chestii de cosmetizare la care nimeni nu s-ar fi gandit, pentru simplul motiv ca sunt niste bomboane pe coliva, cum au fost de exemplu, la vremea lor, bordurile duble pe care le inventase Negoita 1 in tandem cu nasul lui Videanu.

Negoita 2 a inventat "braul de beton" pentru gardurile blocurilor. Intr-o anumita zona a sectorului s-a apucat sa scoata gardurile de sarma montate de predecesorul Negoita, din jurul blocurilor, si le-a inlocuit cu ziduri. Multe ziduri. Zeci de metri de betoane, mai inalte sau mai scunde, dupa un plan necunoscut, pe care primaria refuza sa-l divulge.

Operatiunea a inceput acum vreo doua luni, cand voia sa amenajeze chipurile un loc de joaca pentru copii intr-un palc de copaci intre doua blocuri vechi de peste 40 de ani. Blocurile W de la intersectia bulevardelor Chisinau cu Basarabia sunt locuite in majoritate de batrani care n-au nevoie de loc de joaca intre blocuri. Iar care are nepoti sau au dat in mintea copiilor are la dispozitie suficiente alte locuri in zona, amenajate de fostul primar, sau chiar Parcul Cuza, in apropiere. Pentru ca locatarii din W-uri s-au opus in scris promisului loc de joaca, de teama sa nu li se taie copacii, primaria s-a multumit totusi sa le ingradeasca copacii cu un zid.

Apoi au mers cu zidurile mai departe, le-au ingradit si o parte din gradina blocului. Ulterior au pornit pe strada alaturata, Tina Petre, si au zidit si alte gradini de blocuri. Operatiunea a presupus scoaterea gardurilor de sarma, sapat santuri pentru turnat gardul de beton, si montat gardurile de sarma peste ziduri. De la balcoane locatarii privesc cu indiferenta operatiunea. Majoritatea "radinilor"de bloc sunt de fapt niste parloage. N-au nevoie sa fie atat de ermetic zidite, mai degraba ar avea nevoie de niste gard viu, verde, ca sa mai ozoneze atmosfera.

La blocul L40 e o exceptie. In fata scarii e plin de trandafiri. Domnul Chilom ii ingrijeste, desi sta tocmai la 9 si nu le simte mirosul de la el de la geam. Dar zice ca-i place sa fie frumos la intrarea in bloc. De aia e si enervat de modul in care a ales primaria sa-i betoneze gradina. Si mai ales scara blocului. Pentru ca aleea de intrat in bloc fusese ingusta, iar scara lata, zidurile turnate de primarie de-o parte si de alta a aleii vin acum direct in mijlocul scarii. Cand cobori din bloc dai in zidurile lui Negoita.

Domnul Chilom zice ca a facut solicitare la primarie sa schimbe "poiectul"pe care oricum nu l-a cerut nimeni, si in loc de zidurile astea inutile sa le toarne mai bine o rampa de acces, ca au oameni batrani in bloc si ar avea nevoie. Exact pe latura aia a scarii unde vine zidul. Tot betonul ala s-ar consuma, dar macar ar fi cu folos, crede locatarul. Cand am vizitat eu zona prima data zidurile inca nu erau turnate, se montasera doar cofragele. La cateva zile zidurile fusesera turnate deja, fix asa in mijlocul scarii, cum se temea domnul Chilom ca vor fi. De-an ¬ lea, cum s-ar zice.

In lipsa informatiilor oficiale de la primarie, locatarii speculeaza si ei. Ca intr-unul dintre blocurile alea sta un personaj cunoscut ¬ nu spun cine, pentru ca nu am verificat informatia, si oricum nu cred ca personajul respectiv a cerut zidirea gradinilor ¬ si ca zidurile astea sunt de fapt o spalare de bani pentru firmele de casa ale primarului. A doua varianta pare mai realista, dar si daca ar fi asa, cred ca daca ar fi pus de exemplu rampe de acces la toate blocurile din sector (uite asta ar fi un aspect neglijat de fostul Negoita) ar fi facut un lucru mai util decat gardurile alea, si putea sa deconteze tot atatea betoane cu cate incarca anul asta bugetul local subt pretextul ca le face curte alegatorilor.

* A nu se intelege ca il plang pe fostul primar Negoita, ca si ala s-a apucat in al doilea mandat si a dat autorizatii de constructie in parculetele pe care le amenajase intre blocuri in primul mandat. Incep sa fiu de acord cu cine spunea ca si primarul ar trebui sa aiba maxim doua mandate, ca sa nu fie lasat sa faca magarii prea mari. Si mai ales sa le lase si celorlalti sansa sa se afirme dupa ei ;)

Comenteaza pe blogul lui Dollo.