Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor a strans din scolile, liceele, gradinitele din sectorul 4 si de pe strazile adiacente acestora circa 140 de caini, potrivit unui comunicat emis de Primaria sector 4. Razvan Bancescu, coordonatorul de proiect al ASPA a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca in cele doua adaposturi ale municipalitatii mai sunt libere 120 de locuri. Deci, in acest moment, adaposturile municipalitatii sunt pline si nu mai pot primi alti caini de pe strada.

MaidaneziFoto: Primaria Sector 4

"Actiunea de prindere a cainilor a demarat inca de duminica, pana in prezent echipe ale ASPA reusind sa captureze 9 patrupede identificate in incinta unitatilor de invatamant verificate: Scoala general nr.190, Liceul Traian Vuia, Scoala generala nr.111, Liceul Tehnologic Dacia, Liceul Tehnologic Mircea Vulcanescu, Colegiul Tehnic Miron Nicolescu, Colegiul National "Ion Creanga", Gradinita nr. 193, Gradinita nr. 149, Gradinita nr.193, Gradinita nr. 238, Scoala generala nr. 129, Scoala generala nr.120, Scoala generala nr. 79. Totodata, alti 129 de caini comunitari au fost capturati de pe strazile adiacente scolilor si gradinitelor - str. Nitu Vasile, Sos. Vitan Barzesti, Aleea Terasei, Aleea Stupilor, str. Stoian Militaru, str. Caporal Grigore Marin, b-dul Metalurgiei, str. Izvorul Crisului, str. Cuza-Voda, str. Daracului, str. Martisor. Primarul Cristian Popescu-Piedone a mai solicitat A.S.P.A. ca aceste actiuni sa continue, cu precadere in incinta unitatilor de invatamant din Sectorul 4, ulterior, acestea urmand a fi extinse si in zonele adiacente - parcuri, gradini de cartier sau locuri de joaca", se arata in comunicatul emis de Primaria sector 4.

In plus, Piedone a dispus ca, incepand de marti, Functionarii de Proximitate, sustinuti de efective ale Politiei Locale Sector 4, sa realizeze monitorizari in cadrul Asociatiilor de Proprietari, referitor la numarul de patrupede comunitare adoptate de catre locatari. De asemenea, primarul cere Asociatiilor de Proprietari sa sa ridice toate custile amplasate pe domeniul public. In situatia in care Asociatia obtine acordul locatarilor, pot amplasa o singura cusca in spatele imobilului, unde vor putea adaposti caini crotaliati.

"In adapost mai sunt libere 120 de locuri. Dupa ce vom strange cainii din zona scolilor se vor umple. Daca nu mai avem loc ii neutralizam. Neutralizat inseamna eutanasiat. Vom eutanasia cainii agresivi

Din sapte pe ii care strangem, doar doi se intorc in teritoriu", a declarat Razvan Bancescu, coordonatorul de proiect al ASPA, la sfarsitul saptamanii trecute.

Intrebat daca nu incalca legea cand ii eutanasieaza, Bancescu spune ca ii eutanasieaza doar pe cei agresivi, in baza legii care pune viata umana in pericol. "Eu imi asum raspunderea unor plangeri penale", a spus acesta.