Consilierii PDL vor demisiona din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, pentru a nu mai gira "incompetenta administrativa" a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat duminica Adriean Videanu, precizand ca referendumul pentru cainii maidanezi este inutil.

"Sorin Oprescu a incununat cu succes sase ani de incompetenta administrativa si a incheiat cu un act de lasitate politica dezgustatoare, incercand se se ascunda in spatele unui referendum inutil. (...) PDL nu mai e dispus sa gireze incompetenta administrativa a lui Sorin Oprescu. De maine PDL paraseste CGMB", a spus Videanu, potrivit Agerpres.

El a precizat ca este vorba de zece consilieri generali care vor parasi CGMB.

"Ne vom da demisia si vom continua dialogul cu bucurestenii, PDL va veni cu propriile solutii, pe care le va supune consultarii publice pentru rezolvarea problemelor bucurestenilor", a mai spus Videanu, potrivit Mediafax.

PDL nu va face alte propuneri de completare a celor zece locuri care vor fi vacante in CGMB. "Sa faca alte partide propuneri, sa aiba majoritatea USL", a spus Videanu, adaugand ca, astfel, USL ar putea sa competeze locurile vacante.

Adriean Videanu: I-am predat la cheie lui Oprescu adapostul de caini, utilizat acum la 10-12% din capacitate

Presedintele interimar al PDL Bucuresti, Adriean Videanu, a mai declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca atunci cand si-a incheiat mandatul de primar general i-a predat lui Sorin Oprescu "la cheie" singurul adapost de caini, care in prezent este utilizat la 10-12% din capacitatea lui.

"In legatura cu rezolvarea problemei cainilor fara stapan, va amintesc ca i-am predat la cheie lui Sorin Oprescu singurul adapost de caini, care in prezent este utilizat la 10-12% din capacitatea lui", a sustinut el, potrivit Mediafax.

El a spus ca actualul primar general are un buget pentru aceasta destinatie de 18 milioane de lei, din care s-au cheltuit doar doua milioane.

Videanu a aratat ca Oprescu a gasit vinovatul si da vina pe ceilalti primari din precedentele mandate "uitand ca el este la al doilea mandat".

Adriean Videanu a mai spus ca "incompetenta administrativa a lui Sorin Oprescu este dublata de minciuni ale primului ministru", aratand ca Victor Ponta poate, "daca doreste", sa creeze cadrul legal pentru gestionarea cainilor fara stapan, printr-o ordonanta.

Intrebat de demersul pe care PDL l-a avut de strangere de semnaturi pentru eutanasierea cainilor fara stapan, Videanu a spus: "Ne vom ralia tuturor demersurilor facute de societatea civila si de strangere de semnaturi".