Primarul orasului Sibiu, Klaus Iohannis, a declarat joi ca varianta construirii unei autostrazi pe ruta Sibiu - Brasov este mai rentabila decat cea a construirii unei autostrazi care sa lege Sibiul de Bucuresti prin Pitesti, cum era, de altfel, prevazut, relateaza Rondul de Sibiu.

Iohannis a declarat ca aceasta varianta a fost discutata si cu premierul Victor Ponta, cand acesta a participat la Raliul Sibiului.

"Recunosc ca am discutat aceasta chestiune cu premierul Victor Ponta cand a vizitat Sibiul, cu ocazia Raliului. Mie mi se pare ca face sens o autostrada Sibiu - Brasov, in contextul in care oricum se realizeaza legatura Bucuresti - Brasov. Sigur ca face sens si legatura Sibiu - Pitesti, doar ca aici vorbim de cu totul alte costuri. Sibiu - Brasov ar fi o autostrada fara probleme tehnice deosebite, pe un teren usor, cu putine locuri unde ar aparea complicatii, pe cand autostrada Sibiu - Pitesti ar fi prin zona de munte, mai complicat si scumpa si atunci mi s-a parut chiar buna ideea de a dezvolta Coridorul 4 pe relatia Sibiu - Brasov - Bucuresti", a spus Iohannis.

Edilul a precizat insa ca nu a discutat detalii tehnice cu premierul la momentul vizitei in Sibiu.

Varianta construirii autostrazii Sibiu - Brasov vine in contextul in care constructia autostrazii Sibiu - Pitesti a fost respinsa de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, din cauza faptului ca reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi au depus un dosar incomplet si au refuzat trimiterea mai multor documente solicitate de autoritatile de mediu.

Potrivit publicatiei sibiene, si presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, a evocat, marti, varianta construirii unei autostrazi Sibiu-Brasov, care sa lege Sibiu de Bucuresti prin unirea cu autostrada Comarnic-Brasov.

"Exista si alte variante care se discuta. Exista varianta autostrazii Sibiu-Brasov, care este mult mai ieftina si mai realizabila. De la Brasov vine autostrada Comarnic-Brasov si, ar trebui sa fie gata impreuna", a declarat Ioan Cindrea.