Primaria din Deveselu are nevoie de peste 5 milioane lei pentru investitiile in infrastructura
Acesta a declarat marti, pentru Agerpres, ca trebuie sa fie puse in functiune anul acesta atat sistemul de alimentare cu apa, cat si cel de canalizare si statia de epurare, deoarece responsabilii din baza militara au anuntat ca vor sa conecteze unitatea la sistemele de utilitati in primavara anului viitor.
"Mai este nevoie de 2,3 milioane lei pentru sistemul de alimentare cu apa si de 3 milioane lei pentru statia de epurare a apei si sistemul de canalizare. Lucrarile sunt realizate in proportie mare, a fost adusa si statia de epurare. S-au introdus in localitate conductele pentru apa potabila si apa uzata si se lucreaza la forarea puturilor, la gospodaria de apa si la montarea statiei de epurare. Fara bani insa nu vor fi puse in functiune nici sistemul de alimentare cu apa potabila nici cel de canalizare", a sustinut Ion Aliman.
Edilul a mai declarat ca a informat autoritatile centrale despre necesitatea alocarii de fonduri pentru infrastructura din Deveselu si asteapta o rectificare bugetara prin care Guvernul se aloce banii pentru finalizarea lucrarilor la sistemele de utilitati din Deveselu.
"Daca nu primim acesti bani, la 1 noiembrie nu vom putea pune in functiune nici alimentarea cu apa, nici canalizarea, nici statia de epurare. Noi am promis celor de la unitatea militara ca la 1 noiembrie sistemele de apa si canalizare vor functiona. Ei s-au interesat permanent si vor sa conecteze la statia de epurare a apei in primavara anului 2014. Pentru ca va veni sezonul rece si ploios si nu se va mai putea lucra, trebuie sa finalizam lucrarile la infrastructura cat mai curand, in urmatoarele doua luni", argumenteaza edilul din Deveselu.
El a mentionat ca pana acum a platit constructorilor 1,15 milioane lei pentru sistemul de alimentare cu apa si 1,7 milioane lei pentru statia de epurare si canalizare, dar mai sunt necesare si alte plati de facut pentru a respecta prevederile contractelor incheiate cu constructorii.
Infrastructura de utilitati si cea rutiera din comuna Deveselu va fi complet modernizata pana la finalul anului 2014, cu fonduri guvernamentale estimate la circa 18 milioane lei.
Proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere si de utilitati din Deveselu prevede asfaltarea drumurilor pe o lungime de 11,5 kilometri si introducerea retelelor de apa si canalizare pe o lungime de 16,4 kilometri, constructia unei statii de epurare a apei.
Unitatile scolare din Deveselu vor fi reabilitate cu fonduri de la Ambasada SUA
Unitatile scolare din comuna Deveselu vor intra in 2014 intr-un program de reabilitare finantat de Ambasada SUA, a mai declarat marti, pentru Agerpres, primarul localitatii, Ion Aliman.
Aceasta a mentionat ca lucrarile de reabilitare vor incepe in primavara anului 2014 si vor viza atat scoala, cat si gradinita din Deveselu.
"Lucrurile sunt stabilite, proiectul de reabilitare a unitatilor de invatamant va fi pus in practica in anul 2014 si este finantat de Ambasada SUA. Primele care vor in santier sunt cladirile scolii si gradinitei din satul Deveselu si ulterior cele din satul Comanca", a precizat primarul.
Pentru reabilitarea si modernizarea unitatilor de invatamant din Deveselu administratia locala a intocmit o situatie clara cu toate lucrarile de care este nevoie si ulterior partenerii americani s-au deplasat in teren pentru a face propriile constatari.
Si Primaria Deveselu a facut investitii la unitatile scolare pentru ca acestea sa poata primi avizul sanitar de functionare. Au fost construite grupuri sanitare noi si au fost montate instalatii de purificare a apei, astfel incat elevii sa aiba potabila curenta. "Acum si elevii, si prescolarii au apa potabila curenta, grupurile sanitare sunt noi, realizate in incinta cladirilor", afirma Aliman.
In Deveselu invata 275 de elevi si la gradinita merg aproximativ 100 de copii.

Sectorul 3 vrea să investească aproape jumătate de miliard de lei în proiecte pentru fluidizarea traficului: trei pasaje subterane, două supraterane și lărgirea străzii Drumul între Tarlale la 4 benzi
Schimbările RCA la decontarea directă ar putea fi inutile și costisitoare: Cât costă acum acest serviciu și ce pericol este în proiectul de OUG inițiat de autorități
Elicoptere grele pentru IGSU: Lockheed Martin propune 12 elicoptere Black Hawk construite în Polonia și cu mentenanța la Romaero pentru 273 milioane de euro / Ce alte oferte au fost depuse
Cum a început „nebunia Ivermectinei” în România și ce știm până acum despre acest medicament. Medic: Nu trebuie să plecăm de la ideea că e miraculos înainte să i se demonstreze clar eficiența
De ce nu are România credite bancare pentru studenți? Cum funcționează un asemenea mecanism în alte state
Ce conține o doză de vaccin Pfizer, în afară de ARN mesager: Grăsimi, sare și zahăr / La ce folosesc ”ingredientele”
Liberalizarea pieței energiei / Diferențe de până la 19% dintre prețul serviciului universal și cel mai mic preț de pe piață
Viorel va intra in cartile de istorie ca primul prim-ministru cu dubla personalitate al Romaniei.
Nu vrem sa auzim nicmic din ce spune Basescu, Ponta , Cacarau , tradatorii care nr termina
Te-am admirat in perioada alegerilor
---- un moldovean ---