Cainele care a atacat si ucis un copil de 4 ani, luni, in apropiere de parcul Tei, apartinea unui ONG - Caleidoscop - a declarat pentru B365.ro Razvan Bancescu, responsabilul de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor din Bucuresti. Se pare ca animalul a fost eliberat si a ajuns pe terenul unde a fost omorat copilul. Razvan Bancescu a declarat pentru Hotnews.ro ca si cainii care au omorat o femeie in curtea ADP sector 5, in 2011, apartineau fundatiei Cutu-Cutu. Fundatia neaga acest lucru si spune ca Primaria Capitalei obliga ONG-urile sa adopte cainii ca sa ii sterilizeze gratuit.

Caini fara stapan 2Foto: Hotnews

UPDATE ASPA a dat publicitatii documentele care atesta ca unul dintre maidanezii ucigasi apartine fundatiei Caleidoscop. Potrivit acestora ONG-ul era obligat sa nu abandoneze cainele pe strada.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

documente

Formular adoptie

(3 Sept 2013) PDF, 243KB

"Am reusit sa identificam cei sase caini. Cel care avea si urme de sange pe gura este un caine sterilizat de ASPA si adoptat de fundatia Caleidoscop in decembrie 2008. Acesta nu trebuia sa se afle acolo. O sa intram pe fir, sa aflam ce au dansii de spus, inclusiv in fata Politiei", a declarat pentru B365.ro Razvan Bancescu, responsabilul de proiect din partea Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor din Bucuresti.

documente

Anexa formular adoptie

(3 Sept 2013) PDF, 264KB

In urma cu cateva ore, Bancescu declara pentru Hotnews ca animalele ucigase nu au stapan. "La adresa Tuzla nr. 50, unde s-a petrecut tragedia, nu este niciun caine inregistrat la ASPA. Din cei 6 caini, patru erau sterilizati, doi nu. Cei sterilizati nu figureaza ca aveau proprietari", explica acesta.

documente

Constatare CTV2

(3 Sept 2013) PDF, 1MB

"Acest catel a fost preluat de hingheri dintr-o zona oarecare, a fost sterilizat si microcipat si apoi a fost solicitat spre reteritorializare, iar noi am completat documentele ca sa fie reteritorializat. Ca sa fie gratuit, iubitorii de animale se adresau noua, ca numai prin noi procesul era gratuit. Cainele a fost adus de un iubitor de animale care l-a luat inapoi si nu stim ce s-a intamplat cu el, noi nu am urmarit evolutia cainilor 5 ani de zile", a declarat Carmen Secareanu, presedintele asociatiei Caleidoscop, pentru B365.ro.

Marcela Pisla, presedinta Cutu-Cutu, spune ca aceasta este o dezinformare: "Este o minciuna. Nu au demonstrat niciodata ca niste caini ai nostri au omorat femeia aceea. Au pus pe site-ul lor dezmintire ca nu s-a intamplat asa. Dezmintirea a stat pe site pana in urma cu trei luni cand au pus noile hotarari de consiliu. Este o minciuna si acum incearca sa arate cu degetul catre o alta fundatie, Caleidoscop, ca sa justifice el incompetenta lui, ca vezi Doame cainii sunt ai asociatiei Caleidoscop, cand de fapt cainii aceia nu i-a prin el. Sunt la Centrul Teritorial Veterinar de la sectorul 2. Omul este de o mare incompetenta. nu are ce sa caute acolo si acesta este un prilej de vanatoare de vrajitoare".

ONG-ista sustine ca Primaria Capitalei nu sterilizeaza cainii daca oamenii nu semneaza ca ii adopta.

"Domnul primar Oprescu ne-a rugat in 2008, ca sa sterilizeze cainii pe banii primariei, sa-i adoptam noi pe hartie dupa care ne-a dat la toate organizatiile masinile ASPA ca sa-i returnam. Dar ei figurau ca adoptati. Domnul Oprescu era cam suparat de ce nu vor ONG-urile sa semneze. Uite de aia ca daca musca pe cineva, noi trebuie sa ne asumam raspunderea. Stiti ca si la ora asta se intampla la fel. Nu sterilizeaza cainele daca nu il adopti. Daca ai un caine nesterilizat in fata blocului, ce faci? Il sterilizezi si semnezi pentru el sau il lasi in fata blocului sa se inmulteasca?", a explicat Marcela Pisla.

Razvan Bancescu nu a putut fi gasit pentru a explica situatia.