Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) ofera peste 18 milioane de euro pentru lucrari la sistemul de canalizare si de evacuare din lacurile Titan, Tineretului si Carol si pentru realizarea unui sistem de drenare la canalul colector principal de sub albia Dambovitei, transmite Mediafax.

Primaria Capitalei organizeaza licitatie deschisa pentru atribuirea contractului pentru proiectarea si executia lucrarilor necesare construirii sistemului de drenare de la partea dreapta a Casetei - canalul colector principal sub albia Dambovitei, dar si pentru alte lucrari la sistemul de canalizare si de evacuare din lacurile Titan, Tineretului si Carol, potrivit anuntului postat pe e-licitatie.ro.

Pentru reducerea cantitatii de apa care se infiltreaza in canalul colector, se vor proiecta si executa printre alte lucrari, trei statii de pompare pentru refulare preaplin din lacurile Carol, Tineretului si Titan.

Totodata, proiectul va include si toate documentele necesare pentru elaborarea proiectului tehnic si detaliilor de executie in conformitate cu legislatia nationala.

Valoarea estimata a contractului este de 82.563.000 de lei (aproximativ 18,30 milioane de euro), fara TVA, care vor fi platiti din bugetul municipalitatii si din fonduri europene, prin Programul Operational Sectorial de Mediu - POS Mediu.

Avand in vedere cheltuielile neprevazute care ar putea aparea, respectiv cheltuielile cu servicii sau lucrari care pot fi incidente pe parcursul derularii contractului, valoarea maxima a acestuia ar putea ajunge la 91.244.000 de lei.

Durata contractului sau a acordului cadru este de 30 luni de la data atribuirii.

Contractul, care va avea forma unei asocieri, va fi atribuit firmei cu oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic, licitatia urmand sa aiba loc in data de 21 octombrie, la ora 11.00, la sediul Primariei Capitalei, se mai arata in anunt.