Primaria Giurgiu ii amendeaza pe cetatenii care distrug mobilierul urban si mananca seminte pe domeniul public. Potrivit primarului orasului Giurgiu, Nicolae Brabu, din luna iunie pana in prezent s-au dat amenzi in valoare de 6.600 de lei si mai multe avertismente. Edilul spera ca asa ii va civiliza pe giurgiuveni.

SeminteFoto: HotNews.ro

"In luna iunie am dat patru amenzi pentru distrugerea mobilierului urban, fiecare de 300 lei, si 7 avertismente. In luna iulie, am dat 15 amenzi in valoare de 4.500 lei pentru cei care au mancat seminte pe domeniul public si 10 avertismente. Pentru deteriorarea mobilierului urban am dat inca 3 amenzi in valoare de 300 lei fiecare", a declarat Nicolae Barbu pentru HotNews.ro.

Acesta spune ca in felul acesta vrea sa-i civilizeze pe giurgiuveni. "In general, manaca seminte pe domeniul public populatia saraca. De asta am dat multe avertismente. Mananca din obisnuita sau din dorinta de a face ceva pe domeniul public. I-am amendat doar pe cei care nu au luat in seama politistul local care s-a dus sa le spuna ca nu este bine ce fac. In ultimele luni am intensificat patrularea pe domeniul public ca oamenii sa stie ca sunt vazuti si sa se corecteze", a declarat primarul orasului Giurgiu.

Acesta spune ca patrularea va continua pana va fi instalat un sistem de monitorizare video care ii va supraveghea permanet pe cetenii care stau in spatiile publice.