Firma Salprest, care face curatenie in Alba Iulia de circa 10 ani, a pierdut licitatia pentru un nou contract de salubrizare pe trei ani, in valoare de 23,5 milioane lei, in fata firmei Polaris M Holding din Constanta, potrivit publicatiei alba 24.ro. Decizia apartine Curţii de Apel Alba Iulia, dupa ce “Salprest” Alba Iulia şi “Brantner Servicii Ecologice” Cluj, participanti la licitatie, au contestat in instanta castigatorul licitatiei, firma Polaris M Holding. Decizia s-a pronuntat la circa un an dupa inceperea procesului.

Firma Polaris M Holding SRL este detinuta de catre deputatul PSD Eduard Martin, potrivit declaratiei sale de interese. Eduard Martin a preluat pachetul de actiuni de la tatal sau, Gheorghe Martin, fost prefect de Constanta in mandatul de premier al lui Adrian Nastase. Polaris M Holding si-a facut un nume tot in Constanta, unde primaria controlata de Radu Mazare i-a acordat in mod repetat serviciile de salubritate.

Firma lui Eduard Martin este castigatoarea contractelor pentru servicii de salubritate in Constanta, Eforie, Arad, Targu Jiu si judetul Teleorman.

Primaria orasului Alba Iulia a publicat pe SEAP anuntul prin care serviciul de salubrizare era scos la licitatie pe 25 august 2012, iar deschiderea ofertelor a avut loc la data de 4 decembrie 2012, la sediul Primăriei Alba Iulia, în prezenţa membrilor comisiei de evaluare. S-au înregistrat cinci oferte depuse de către următoarele societăţi: SC Polaris Holding SRL Constanţa, SC Rosal Grup SA Bucureşti, SC Drusal SA Baia Mare, SC Brantner Servicii Ecologice Cluj Napoca si SC Salprest Ocna Mureş SRL.

Comisia de evaluare a considerat că oferta depusă de SC Salprest Ocna Mureş SRL nu îndeplineşte criteriile de calificare privind capacitatea economico-financiară, tehnică, profesională şi experienţa similară prevazute în Fişa de date, drept urmare este inacceptabilă.

A câştigat SC Polaris M Holding SRL Constant, pe locul doi fiind SC Drusal SA Baia Mare, urmată de SC Rosal Grup SA Bucuresti. “Salprest” OcnaMures a formulat contestaţie către CNSC privitor la rezultatul procedurii de atribuire, însă acestea au fost respinse. Ulterior s-a adresat instantei pentru a solutiona cazul.

Salprest” Alba Iulia, care a asigurat serviciile de salubritate în oraş de 10 ani, a rămas fără licenţă de operare la sfârşitul anului trecut. Activitatea a fost preluată temporar de o altă firmă a patronului Petre Constantinescu, “Salprest” Ocna Mures SRL, pentru o perioadă de maximum 12 luni. Între timp, firma a devenit din nou “Salprest” Alba.

Potrivit alba24.ro, in contestatie “Salprest” Alba sustinea că preturile practicate de castigatorul licitatiei sunt mult mai mari decât tarifele ofertate în procedură. Polaris M Holding mai face curatenie in orasele Constanta, Arad, Târgu Jiu, Mangalia, Eforie si Năvodari.