O actiune de protest a cetatenilor din Pecica si Nadlac si din inca patru localitati apropiate a fost declansata vineri impotriva desfiintarii administratiilor financiare din cele doua orase, transmite Agerpres.

La protestul care se desfasoara la Pecica participa peste 120 de cetateni ai acestor localitati intre acestia aflandu-se si primarii si, de asemenea, senatorul Constantin Traian Igas din Colegiul ce include aceste localitati.

Protestul, care va dura 90 de minute potrivit organizatorilor, se desfasoara prin blocarea DN 7 (E68), cetatenii traversand continuu soseaua pe trecerea de pietoni. De-o parte si de alta a locului in care se desfasoara protestul s-au format cozi de mai multe zeci de autovehicule pe ambele sensuri de mers.

Pentru a nu perturba foarte mult traficul rutier, organizatorii protestului au decis ca sa se desfasoare etapizat, cate zece minute traversand soseaua si zece minute de pauza, pentru a se da drumul la trafic. Protestarii au bannere cu mesaje precum 'Noi nu vrem sa platim impozitele la Arad!', 'Nu ne trimiteti cu forta la Arad!', 'Desfiintarea administratiilor din Pecica si Nadlac va afecta 30.000 de oameni!'.

Protestul este supravegheat de importante forte de ordine - jandarmi, politisti locali si politia nationala.