Primaria Capitalei a demarat licitatia pentru proiectarea si constructia noii sali polivalente din complexul Lia Manoliu. Viitoarea sala ar urma sa aiba minim 12.000 de locuri, va fi realizata in apropierea Arenei Nationale, iar contractul are o valoare maxima de 65 de milioane de euro (din bugetul Capitalei), cost ce include si un an de mentenanta dupa finalizarea lucrarilor. Odata semnat contractul, constructia noii sali polivalente din Bucuresti ar urma sa dureze doi ani.

Sala multifunctionala in complexul Lia Manoliu (viziunea PMB)Foto: PMB

Primaria Generala a Capitalei a lansat licitatia publica pentru contractul "Servicii de proiectare si lucrari de constructii pentru obiectivul de investitie <>".

Potrivit caietului de sarcini, noua sala polivalenta ar urma sa aiba minim 12.000 de locuri, iar suprafata totala necesara pentru toate functiile arenei se ridica la circa 40.000 de mp.

Parcare si portal web cu servicii de ticketing si pentru Arena Nationala, incluse in contract

Sala ar urma poata gazdui diverse evenimente sportive (Tenis, Baschet, Handbal, Fotbal in sala, Fustal, Volei, Badminton, Box, Atletism, Gimnastica, Tir Sportiv, Tenis de Masa, Scrima etc) sau culturale. Langa noua sala va fi construita si o parcare pentru circa 450 de autoturisme dispusa pe o suprafata de 10.000 mp.

Sala ar urma sa aiba 5 nivele si o inaltime de 22 de metri de la teren si pana la acoperis.

Contractul prevede si realizarea unui portal web pentru noua arena, portal care sa gazduiasca si un sistem de ticketing online atat pentru Sala Polivalenta, cat si pentru Arena Nationala.

Amplasarea Salii Polivalente din complexul Lia Manoliu

Amplasarea Salii Polivalente din complexul Lia Manoliu

Foto: Hotnews

Potrivit documentatiei descriptive "acoperisul va fi unul cu deschideri impresionante, realizat ca structura metalica spatiala". "Nivelurile de sub gradene rezolva circulatiile in plan, spatiile tehnice si depozitare, anexe, utilitati, grupurile sanitare, spatiile de alimentatie publica, sali de conferinte, zona de promenada, spatiile destinate sportivilor etc", explica reprezentantii municipalitatii.

"Obiectivul principal consta in posibilitatea de organizare a competitiilor internationale europene sau mondiale pentru diferite discipline sportive, sporirea numarului de spectacole sustinute de celebritati, precum si imbunatatirea conditiilor in domeniul ospitalitatii corporatiste si a sponsorizarilor.

Datorita unui solid concept organizatoric si gastronomic, sala multifunctionala Bucuresti va deveni unul din punctele de referinta ale orasului in domeniul sportiv si al evenimentelor culturale pe plan international", se mai arata in documentatie.

Valoarea totala estimata a contractului este de 290.031.320 lei (circa 65 milioane de euro), exclusiv TVA din fonduri de la Bugetul Capitalei, din care:

  • Cheltuieli "diverse si neprevazute": 19.710.210 lei, exclusiv TVA., care reprezinta 10% din C+M, conform Deviz General;
  • Chletuieli pentru obtinerea si amenajarea terenului: 5.366.000 lei, exclusiv TVA;
  • Cheltuieli pentru asigurarea utilitatilor necesare obiectivului: 11.703.320 exclusiv TVA;
  • Chletuieli pentru proiectare si asistenta tehnica: 19. 694.120 lei, exclusiv TVA;
  • Cheltuieli pentru investitia de baza: 227.749.420 lei exclusiv TVA, din care: Constructii si instalatii - 174.429.770 lei, exclusiv TVA / Utilaje, echipamente tehnologice si functionale cu montaj - 31.427.650 lei, exclusiv TVA / Dotari - 21.892.000 lei, exclusive TVA
  • Organizare de santier: 5.602.630 lei exclusiv TVA;
  • Chletuieli pentru darea in exploatare: 205.620 lei, exclusiv TVA

documente

Caiet sarcini - proiectare si contructie Sala Polivalenta "Lia Manoliu"

(21 Aug 2013) PDF, 9MB

Durata estimata a contractului este de 36 luni, din care 24 luni pentru proiectare si executia lucrarilor si 12 luni pentru servicii tehnice de operare si mentenanta dupa receptia la terminarea lucrarilor a obiectivului de investitie.

Termenul de depunere a ofertelor este 10 octombrie. Caietul de sarcini poate fi consultat alaturi.

La finele lunii aprilie, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a alocat suma de 80 de milioane de euro pentru construirea Salii Polivalente din complexul sportiv "Lia Manoliu", un proiect propus de primarul general, Sorin Oprescu.

Potrivit proiectului adoptat, plata celor 80 de milioane de euro ar urma sa fie esalonata pe doi ani: 50 milioane euro in primul an si 30 in anul doi. Totusi, pentru acest proiect, din bugetul Capitalei pe 2013 s-au alocat doar 15 milioane de lei (cca 3,4 milioane euro).

In urma cu o saptamana, Primaria Capitalei a scos la licitatie un alt contract de circa 1 milion de euro pentru pentru doi ani de servicii de consultanta pe perioada de proiectare si executie a obiectivului de investitie Sala Multifunctionala "Complex Sportiv Lia Manoliu" si pentru un an de consultanta privind serviciile tehnice pentru operare si mentenanta.