PDL Bucuresti solicita Curtii de Conturi sa verifice "tocarea banului public" de catre primarul Capitalei, Sorin Oprescu, pentru gazonul de pe Arena Nationala, inlocuit de cinci ori in doi ani, cu peste 5 milioane de euro.

"Proiectul lui Adriean Videanu - Arena Nationala - a fost gandit ca o sursa de venituri pentru Bucuresti, insa interesele de afaceri ale lui Sorin Oprescu si ale USL au transformat stadionul national in gaura neagra a Capitalei. In loc sa genereze profit pentru Bucuresti, Sorin Oprescu baga in buzunarele clientilor politici sute de mii de euro o data la trei-patru luni pentru acelasi gazon", sustine PDL Bucuresti, intr-un comunicat citat de Mediafax.

PDL Bucuresti constata "cu stupoare" ca singurul proiect de care Sorin Oprescu e foarte interesat il reprezinta schimbarea de cinci ori in decurs de doi ani a gazonului de pe Arena Nationala.

"Pretul ᅡdistractieiᅡ, platit de bucuresteni, peste 5 milioane de euro in mai putin de doi ani. Banii bucurestenilor se duc in mod repetat intr-un gazon care nu aduce niciun fel de profit, ba mai mult, care transforma intr-o gaura neagra bugetul municipalitatii", mai sustine organizatia PDL condusa de fostul edil Adriean Videanu.

"Am cere Corpului de Control al prim-ministrului, Victor Viorel Ponta, doctor in Drept, sa verifice legalitatea acestor cheltuieli comise de Sorin Oprescu. Dar, Victor Viorel Ponta isi directioneaza Corpul de Control catre inventarea de dosare fostelor guvernari PDL. Din acest motiv, apelam pentru a patra oara la Curtea de Conturi sa verifice odata tocarea banului public pe iarba lui Sorin Oprescu de pe Arena Nationala!", se mai arata in comunicat.