Biserica penticostala Betezda din cartierul clujean Manastur a fost amendata de Primaria Cluj-Napoca, la inceputul lunii iunie, dupa ce pe adresa municipalitatii a fost trimisa o sesizare cu privire la faptul ca slujbele ii deranjeaza pe vecini. Pastorul a contestat in instanta amenda, insa deocamdata nu a fost stabilit un termen de judecata, relateaza CityNews.ro.

Reprezentantii Politiei Locale au facut masuratori ale nivelului de zgomot si au constatat ca acesta era depasit. Ca urmare, acestia au incheiat un proces verbal de constatare a contraventiei, in valoare de 800 de lei.

Gheorghe Boros, pastorul bisericii Betezda, a contestat amenda la Judecatoria Cluj-Napoca, insa pana la aceasta data nu a fost stabilit un termen de judecata. Motivul tine de noul cod de procedura, care, potrivit purtatorului de cuvant al Judecatoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian Mihaita, prevede ca instanta sa transmita toate actele partilor inaintea stabilirii unui termen de judecata.

Amenda a fost data in urma verificarilor sonometrice, declarau in luna iunie, pentru CityNews.ro, reprezentantii Primariei Cluj-Napoca.

"A fost inregistrata o reclamatie, iar reclamantul a solicitat efectuarea unor masuratori sonometrice in imobilul sau, pentru a identifica daca s-au depasit normele privind poluarea sonora si se impun masuri prin sanctionarea celor care emit aceste sunete. In urma masuratorilor s-a stabilit ca nivelul permis a fost depasit, motiv pentru care a fost aplicata o amenda de 800 de lei", a precizat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca.

Oana Buzatu a admis ca situatia e asemanatoare si in ceea ce privesc alte biserici, insa aceasta este prima care a fost amendata.

"Exista reclamatii similare si din partea altor cetateni, dar acestia nu au mers pana la capat cu demersul lor, respectiv nu au facut o reclamatie in care sa isi lase datele de identificare. Primaria a facut o solicitare Mitropoliei, care s-a transmis mai departe parohiilor", a precizat Buzatu.

Si bisericile ortodoxe din Cluj-Napoca au fost deseori criticate pentru ca difuzeaza slujbele la boxe amplasate in exteriorul lor si ii deranjeaza pe cei care locuiesc in apropiere, mai scria CityNews.ro.