Primaria Capitalei a inceput, vineri, lucrarile pentru extinderea si modernizarea Spitalului Clinic de Copii "Doctor Victor Gomoiu". Costul lucrarii este estimat la circa 210 milioane de lei, bani platiti de municipalitate, si ar urma sa fie gata in 2015 (in 21 de luni de la data inceperii lucrarii). Cladirea noua a spitalului, un imobil de sase etaje, va fi construita in curtea vechiului spital "Gomoiu". Dupa extindere, numarul paturilor va creste de la 159 la 278, numarul salilor de operatie va creste de la doua, ce deservesc o singura specialitate (ORL), la zece: doua sali operatii ORL, doua sali operatii chirurgie, doua pentru operatii ortopedie si patru sali operatii cardiologie. Se va construi o parcare cu o capacitate de 119 locuri, dintre care cinci pentru ambulante, si 3.400 mp de spatiu verde.

La eveniment au participat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, si premierul Victor Ponta.

"In ultimii 35 de ani nu s-a mai construit niciun spital, este o mandrie pentru Romania. Este asezat intr-o zona strategica, din punct de vedere al drumului Salvarii in momentul cand e nevoie pentru regiunea de sud a Capitalei si pentru cea de est. Se parcurgea mult timp pana se ajungea la Spitalul Grigore Alexandrescu. In spitalul acesta se va desfasura si chirurgie de inalta tehnicitate, operatii pe cord, pe creier s.a.m.d., cu specificul de spital de urgenta. Cladirile vechi vor fi reconditionate, reamenajate, in asa fel incat sa existe si un lacas unde sa se poata tine conferinte, intalniri medicale si vor primi aceasta destinatie", a declarat Oprescu, citat de Agerpres.

El a mentionat ca l-a invitat pe premier pentru ca i-a purtat noroc. "Mi-a purtat noroc si mai mult decat atat, a inteles ca primul care trebuie sa se miste este Bucurestiul. Si eu ii multumesc pentru ca se apleaca pe o serie intreaga de lucruri", a mai precizat primarul general.

"In primul rand vreau sa multumesc doamnei manager, domnului primar general, pentru ca m-au invitat la acest moment oficial, de pornire a constructiei, pentru ca e un proiect 100% al Primariei Generale. Insa am un dublu rol astazi, aici. Pe de o parte, sa felicit un asemenea proiect - in Bucuresti e primul dupa 1989 si mai sunt cateva orase in tara, unde tot prin eforturile autoritatilor centrale, Primarie sau Consiliu Judetean, au inceput cladiri noi si o sa le incurajez, o sa-i felicit(...). In acelasi timp, vreau sa spun ca este un lucru foarte bine gandit, urmeaza ca acest spital sa fie dat in functiune peste 21 de luni, dar rolul meu, alaturi de ministrul Sanatatii, de Casa Nationala, este sa pregatim, inca de pe acum, numarul de medici, de asistente, pentru a nu mai pati sa ne trezim ca avem spitale modernizate, dar nu avem medicii necesari, sau conditiile pentru a functiona si tinem sali sau sectii ultramoderne inchise, din lipsa pregatirii celorlalte conditii", a spus seful executivului, Victor Ponta, citat de Agerpres.

Primarul Sorin Oprescu a mai spus ca medicii care vor lucra aici vor avea la dispozitie tot ceea ce este mai nou in domeniu. "Ideea este foarte clara, nici domnul prim-ministru, nici eu si nici altcineva nu inventeaza acum roata si apa calda. De aceea, lucrurile care incep reprezinta chintesenta anilor trecuti. Cand faci dovada ca ai tot ceea ce le trebuie (n.r. medicilor), simplu, raman (n.r. in tara). Nu merg in alta parte, pentru ca fiecare are planul lui de cariera", a afirmat edilul sef al Capitalei.