Regia de Administrare a Domeniului Public Craiova face o ancheta privind disparitia a trei pui de leu de la Gradina Zoologica din Craiova, care s-ar fi nascut miercuri in captivitate, dar joi dimineata, cand mai multi jurnalisti au mers sa vada si sa filmeze puii, acestia disparusera, relateaza Mediafax.

Jurnalistii au intrat in posesia unui filmulet realizat in cursul zilei de miercuri de o persoana care a asistat la nasterea a trei pui de leu la Gradina Zoologica din Craiova.

Pe filmulet se vede cum una dintre leoaice isi alapteaza puii, care par sanatosi si jucausi.

Jurnalistii care au mers, joi dimineata, sa fotografieze si sa filmeze puii au constatat, cand au ajuns in fata custii leilor, ca puiutii disparusera.

Cautati pentru a explica aceasta situatie, administratorii zoo nu au putut fi gasiti, ei punand lacatele la porti si inchizandu-si telefoanele mobile.

Conducerea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova, in subordinea careia este Gradina Zoologica, a declarat ca initial nu a fost informata ca leoaica ar fi gestanta.

"Noi nu am fost informati initial de cei de la Gradina Zoologica despre faptul ca leoaica ar fi fost gestanta si in acest sens o sa facem o ancheta, vedem cine este responsabil de acest lucru, vedem daca este vorba de prostie, iresponsabilitate sau alte lucruri. O sa facem o ancheta si vom lua masurile necesare. Ce stiu eu in momentul de fata este ca s-a intamplat ca una dintre leoaice a facut un avort spontan si puii s-au nascut morti. Asta mi-au spus apoi reprezentantii de la Zoo", a declarat Florin Lungu, director RAADPFL Craiova.

Ulterior, dupa ce reprezentantii presei i-au aratat imaginile cu puii in viata, directorul si-a schimbat opinia si a spus ca se va face o ancheta.

"Imaginile sunt graitoare, lasati-ne sa facem o ancheta", a mai spus directorul.

Faptul ca puii s-au nacut vii a fost confirmat si de catre inspectorul sef de la Politia Animalelor, care a declansat, la randul sau, o ancheta dupa ce s-a aflat despre dispartia puilor.

"Am vazut puii de leu pe langa leoaica, erau alaptati, erau foarte dragalasi. Leoaica era singura, puii pareau foarte sanatosi, se miscau. Noi o sa facem o ancheta, o sa sunam la 112 sa ne sprijine cu un control", a declarat Marin Catrina, inspector sef Politia Animalelor Craiova.

Nici reprezentantii Garzii de Mediu sau cei ai Sectiei 2 de Politie nu au reusit sa il gaseasca pe administratorul Gradinii Zoologice, astfel ca acestia au lasat instiintari reprezentantilor zoo sa se prezinte la sediile institutiilor respective pentru a lamuri situatia disparitiei puilor de leu.