Tribunalul Bucuresti a suspendat autorizatia de construire emisa de Primaria Sector 2 pentru blocul de patru etaje care se construieste pe un spatiu verde din Cartierul Floreasca, pe str. Ghita Padureanu, nr.4. Procesul a fost intentat de vecinii afectati de noua constructie care se ridica la doar cativa metri de geamul lor. Cu toate acestea, pe santier inca se lucreaza. Sentinta Tribunalului poate fi atacata cu recurs. In cazul in care Curtea de Apel va confirma aceasta sentinta, autorizatia va ramane suspendata pana la judecarea procesului privind anularea actului administrativ.

Foto:

Tribunalul Bucuresti a suspendat autorizatia de construire pe 30 aprilie 2013. "Concret in 30.04.2013 Tribunalul Bucuresti a admis cererea noastra si a suspendat efectele autorizatiei de constructie pana la solutionarea pe fond a actiunii de anulare a autorizatiei. Solutia este executorie de drept conform art 14 (4) din Legea 544/2006 a contenciosului administrativ. Verdictul instantei a fost comunicata de catre noi atat proprietarului cat si constructorului prin intermediul unui executor judecatoresc, insa acesta ignorand dispozitiile instantei construieste in continuare asa cum se poate vedea in imagini. In ciuda acestor ilegalitati flagrante si a unei solutii executorii data de o instanta, autoritatile cu rol de control in constructii trateaza cu pasivitate suspecta aceasta situatie", a declarat pentru HotNews.ro Traian Constantin, unul dintre proprietarii afectati de blocul care rasare langa fereastra lor.

Reamintim ca in urma cu cateva saptamani si spatiul verde pe care se construieste cladirea a fost defrisat fara toate avizele necesare, potrivit unui raspuns a Garzii de Mediu. Au fost taiati doi tei, un salcam, un nuc, doi brazi, trei magnolii.

Potrivit Cadastrului Verde al Municipiului Bucuresti, terenul defrisat din strada Ghita Padureanu este spatiu verde iar legea interzice construirea pe spatiile verzi.

Mai multe spatii verzi dintre blocurile din cartierul Floreasca sunt in aceasta situatie, in ultimii zece ani Primaria Capitalei retrocedand mai multe terenuri. In perioada 1990 - 2012, in cartierul Floreasca au aparut 30 de constructii noi, dupa cum reiese din suprapunerea planurilor urbanistice de atunci cu cele de acum.

Dintre acestea, 26 sunt pe spatiile verzi dintre blocuri, la doar cativa metri distanta de cladirile existente.

Vezi aici cum a fost distrus Cartierul Floreasca in ultimii 20 de ani.