Primarul sectorului 3, Robert Negoita, a dezvelit miercuri statuia pictorului Nicolae Grigorescu. Bustul a fost amplasat pe bulevardul cu acelasi nume, la intersectia cu str. Lunca Bradului, fiind realizat de sculptorul Dumitru Pasima. Totodata, edilul a inaugurat piateta in care a fost amplasata statuia, spatiul public fiind proaspat amenajat. Inainte, acolo era o parcare. Primaria sectorului 3 va amplasa pana la sfarsitul anului inca 7 statui ale personalitatilor care dau numele marilor bulevarde din sector.

Foto:

"Din cate stiu eu pana acum nu exista nicio statuie a lui Nicolae Grigorescu in Romania. Este o personalitate marcanta. Are un bulevard care ii poarta numele. Este unul dintre cele mai importante bulevarde din Capitala. M-am gandit ca acest bust ar sta bine in aceasta piateta. Avem nevoie sa punem in valoare valorile nationale", a declarat primarul Robert Negoita la inaugurare.

Stefan Dumitrascu, arhitectul sef al sectorului 3, a declarat ca pana la sfarsitul anului vor fi amplasate alte sapte busturi ale personalitatilor care dau numele marilor bulevarde din sector. "Aceasta statuie este prima dintr-un ansamblu de opt statui. In 2007, Primaria sectorului 3 a semnat un contract care prevede amplasarea a opt statui ale personalitatilor care dau numele marilor bulevarde din sector: Camil Ressu, Theodor Pallady, Nicolae Grigorescu, Constantin Brancusi, Liviu Rebreanu, Octavian Goga, IC Bratianu si Decebal. Valoarea contractului este de 143.000 lei si a fost atribuit firmei Zebra Film Production. Sculptorii au fost alesi in urma unui parteneriat cu Uniunea Artistilor Plastici", a explicat Stefan Dumitrascu. Amenajarea piatetei a costat circa 38.000 de euro, lucrarile fiind realizare de Administratia Domeniului Public sector 3.