Lucrarile la giratoriul de la intersectia strazii Berzei cu Mircea Vulcanescu se vor finaliza la inceputul lunii iulie, a declarat pentru HotNews.ro Ion Dedu, seful directiei de Infrastructura din Primaria Capitalei. Astfel, o data cu aceasta lucrare, se va finaliza circa 80% din Diametrala Buzesti Berzei Uranus, portiunea cuprinsa intre Piata Victoriei si Vasile Parvan. Mai ramane in lucru bucata cuprinsa intre Mircea Vulcanescu si Calea Grivitei, iar reprezentantii municipalitatii promit ca va fi gata pana la sfarsitul anului 2013.

Foto:

Stadiul lucrarilor la Diametrala Buzesti-Berzei-Uranus

"Speram ca pana la inceputul lunii iulie sa finalizam giratoriul de la intersectia str. Berzei cu Mircea Vulcanescu si sa dam in folosinta segmentul cuprins intre Mircea Vulcanescu si bd. Stirbei Voda. Din acest giratoriu se ajunge si pe bd. Garii de Nord. In paralel lucram si la segmentul cuprins intre Mircea Vulcanescu si Calea Grivitei, unde a fost Hala Matache. Acolo sunt probleme cu inlocuirea canalului de sub strada si mutarea retelelor de utilitati. Cred ca pana la sfarsitul anului va fi gata si acest segment", a declarat Ion Dedu, seful Directiei de Infrastructura din Primaria Capitalei. In bugetul pe anul 2013, pentru Diamentrala Buzesti-Berzei-Uranus s-au alocat 66 milioane lei. Ion Dedu a declarat ca daca acesti bani nu vor fi suficienti pentru finalizarea lucrarii, diferenta se va plati in 2014.

In ceea ce priveste relocarea Halei Matache, Dedu a declarat ca intai se va face studiu de fezabilitate pentru acest proiect, iar consilierii generali vor decide daca dau bani sau nu pentru reconstructia ei. "Imediat ce Consiliul General ne da bani, ne apucam de treaba", a declarat Dedu.

Primaria Capitalei a inceput "demontarea" Halei Matache, la sfarsitul lunii martie, la zece noapte, pe furis. Actiunea a avut loc la cateva ore distanta dupa ce tot Primaria Capitalei ii intreba pe cetateni si pe ONG-isti ce parere au de "demontarea" acesteia si mutarea pe alt amplasament, dezbatere la care nimeni de la Primarie nu a pomenit nimic despre ce avea sa se intample cu cateva ore mai tarziu. Citeste aici mai mult.

Diametrala Buzesti-Berzei-Uranus este unul dintre cele mai importante proiecte derulate de Primaria Capitalei. Drumul va face legatura intre Piata Victoriei si Gara Progresul, reprezentand o alternativa la Calea Victoriei si bd. Magheru pentru persoanele care doresc sa ajunga din Nordul Capitalei la iesirea din Bucuresti spre Giurgiu. Municipalitatea a impartit proiectul in trei etape:

- Piata Victoriei - Vasile Parvan;

- Vasile Parvan - Piata George Cosbuc;

- Piata George Cosbuc- Gara Progresul;

Pe total, pentru toate cele trei etape Consiliul General a aprobat in perioada 2006-2007 365 milioane lei. Lucrarile la primul tronson al Diametralei au inceput in toamna anului 2010, costurile fiind estimate la 130 milioane lei. Constructor: firma Consitrans.

Pe 6 decembrie 2011, primarul General Sorin Oprescu a inaugurat portiunea cuprinsa intre Calea Plevnei si Bulevardul Stirbei Voda, circa 20% din primul tronson, promitand ca toata lucrarea va fi gata in martie 2012.