Primarul general Sorin Oprescu a declarat miercuri ca bugetul Capitalei pe acest an va fi rectificat, pentru a putea fi alocate fonduri pentru anumite investitii importante, transmite Agerpres.

"Avem buget, am atacat doar punctele cu investitii care erau in derulare. Nu am atacat tot bugetul, el se inchide. Sunt doua sau trei puncte de unde s-au luat bani si le alocam bani. Este partea a doua la proiectul Liviu Rebreanu, participarea la un proiect european de mediu care nu este sustinut si operatiuni la scoli - supravegherea imprejurimilor scolilor. Am pregatit softul si telecomunicatiile si mai trebuiau montate camerele de luat vederi, mai specializate care sa mentina date, in zone de criminalitate marcate de politie", a declarat edilul-sef, la finalul manifestarii dedicate aniversarii a cinci ani de activitate SMURD.

Bugetul Primariei Capitalei pe anul 2013, in valoare de 3,8 miliarde lei, a fost adoptat, in sedinta din 27 aprilie, cu doua amendamente ale grupului majoritar USL.

Aceasta in conditiile in care cei de la PDL s-au retras din sala inaintea votului, grupul PP-DD s-a abtinut de la vot, iar primarul general Sorin Oprescu a spus ca respinge cele aproximativ 80 de modificari, care au fost grupate in doua amendamente, aduse la buget de catre consilierii USL.

Sorin Oprescu a aratat la acea data ca amendamentele USL modifica atat de mult bugetul Primariei, incat personal nici nu-l mai recunoaste. El a sustinut ca au fost luati bani, inclusiv de la proiecte de investitii aflate in faza de finalizare, ceea ce contravine normelor legale in vigoare.