Prefectul de Valcea, Mircea Nadolu, a emis, joi, ordinul prin care primarul municipiului Ramnicu Valcea, Emilian Francu, aflat in arest preventiv, a fost suspendat din functie.

"Am emis ordinul, l-am trimis la Bucuresti, urmeaza, potrivit legii, sa se intruneasca Consiliul local si sa decida care dintre cei doi viceprimari urmeaza sa preia atributiile", a declarat, pentru agentia Agerpres, Mircea Nadolu.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis vineri 26 aprilie arestarea pentru 29 de zile a primarului din Ramnicu Valcea. Edilul a fost retinut joia trecuta de procurori, dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea mita de la administratorul unei firme, arhitectul bucurestean Sorin Dragos Popescu.

Potrivit DNA, la inceputul anului, Primaria din Ramnicu Valcea a incredintat unei firme un contract de prestari de servicii, in valoare de 200.000 de euro, avand ca obiect lucrari de amenajare a unor spatii publice din oras. In luna ianuarie, Francu i-a pretins administratorului firmei careia ii fusese incredintat contractul 10% din valoarea lucrarilor.

'Dupa finalizarea lucrarilor mentionate in contractul de prestari servicii si plata unei prime transe din banii datorati de primarie, la data de 22 aprilie, Emilian Francu i-a pretins aceluiasi denuntator sa ii remita, printr-un intermediar, suma de 50.000 lei pentru ca, in schimb, sa semneze documentele care conditionau efectuarea platii celei de-a doua transe catre firma acestuia, in contul prestarii de servicii al caror beneficiar era Primaria Ramnicu Valcea', sustin procurorii.

DNA precizeaza ca Emilian Francu i-a mai solicitat aceluiasi administrator sa achite si suma de 40.000 de lei, disimulata intr-un contract de sponsorizare, dupa plata ultimei transe pentru prestarea serviciilor de catre firma lui.

Joi, 25 aprilie, conform intelegerii anterioare, administratorul i-a dat primarului, prin intermediar, suma de 50.000 lei, moment in care au intervenit procurorii DNA si l-au retinut pe Emilian Francu.

Acesta a fost adus la sediul DNA din Bucuresti si audiat mai multe ore, dupa care anchetatorii au solicitat instantei arestarea lui pentru 29 de zile.