Consiliul General al Municipiului Bucuresti a alocat, sambata, 700.000 de euro pentru consolidarea si restaurarea Baii Grivita. Baia Grivita a fost infiintata de Regina Maria la sfarsitul secolului XIX, fiind inaugurata pe 18 decembrie 1897. In prezent cladirea, monument istoric, este in paragina.

Baia GrivitaFoto: Hotnews

Lucrarile de restaurare trebuie finalizate in termen de 11 luni, potrivit proiectului aprobat de consilierii generali, sambata.

"Starea ansamblului baii este destul de precara deoarece partea de finisaje este vizibil afectata de umezeala, igrasie si ciuperci. In zonele unde functioneaza saunele si camerele de masaj, finisajul este deteriorat, iar placajele cu gresie, faianta ts mozaic sunt partial deteriorate. Sistemul de evacuare a apelor meteorice este de asemenea deteriorat, ceea ce a dus la infiltratii de apa la nivelul tavanelor", se precizeaza in proiectul de hotarare adoptat de Consiliu.

Primaria Capitalei a cerut bani pentru restaurarea acestei cladiri si in februarie 2012, insa consilierii generali nu au aprobat acest proiect.