Sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti, programata pentru vineri, la ora 13,00, si in care ar fi trebuit sa se discute bugetul primariei capitalei pentru anul 2013, nu s-a tinut, din lipsa de cvorum.Este pentru a doua oara in cateva zile in care consilierii USL nu asigura cvorumul necesar pentru desfasurarea sedintelor.

Robert Negoita si Marian VanghelieFoto: Hotnews

In sala au fost prezenti doar zece din cei 55 de consilieri generali, desi majoritatea acestora se aflau in primarie.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca, prin neprezentarea la sedinta de vineri, consilierii au dovedit lipsa de respect fata de bucuresteni.

Primarul general a convocat o alta sedinta de consiliul, sambata, la ora 10,00.

Pe ordinea de zi se aflau 47 de proiecte, printre care si bugetul primariei. De asemenea, au fost incluse si proiectele de hotarare de la sedinta de miercuri, care nu s-a tinut nici ea, tot din lipsa de cvorum.

Consilierii generali spun ca nu au venit la sedinta de vineri pentru ca trebuie sa mai discute felul cum se aloca banii, nefiind de acord cu bugetul propus de primarul Sorin Oprescu.

"Acest buget a fost facut gresit de la inceput, nu suntem de acord cum au fost dati banii la regii, vrem ca pretul la gigacalorie si la biletele RATB sa ramana la fel dar nu suntem de acord cu anumite investitii propuse la cele doua regii", a declarat Silviu Vaduva, consilier PDL.

Interesant este ca la sedinta de consiliu au venit primarul sectorului 3, Robert Negoita, si primarul sectorului 5, Marian Vanghelie.

Acestia s-au declarat, in ultima vreme, nemultumiti de colaborarea cu Sorin Oprescu, nefiind de acord cu transformarea RADET-ului in societate comerciala.

Consilierii USL nu au participat la sedinta pentru ca vor mai multi bani pentru asfaltarea strazilor din sectorul 5, administratia spitalelor si cainii fara stapan.

"Au fost o serie de amendamente pentru care am incearca sa obtinem aprobarea primarului general ca sa nu dereglam bugetul. Este vorba in principal de strazi in sectorul 5, pentru strazile acelea preluate de primaria capitalei in urma cu cativa ani s-au facut lucrari care nu s-au platit si exista hotarari judecatoresti care ne obliga sa platim, deci in bugetul pe anul acesta trebuie prevazuti bani pentru asta. De asemenea, in sectorul 5 sunt inca foarte multe strazi de pamant care trebuie facute. Cu alte cuvinte, noi dorim mai multi bani pentru investitii, sa se termine obiectivele de investitii incepute si mai putine proiecte de investitii noi. De asemenea, la capitolul studii, s-au dat foarte multi bani, vrem ca o parte din acesti bani sa se duca la investitii, vrem bani mai multi pentru caini si spitale", a declarat, pentru HotNews.ro, Cornel Pieptea, consilier USL.