Primaria Capitalei vrea sa construiasca o sala polivalenta de 80 de milioane de euro in complexul sportiv "Lia Manoliu", consilierii generali ai municipiului Bucuresti urmand sa decida vineri daca aproba sau nu o asemenea investitie. Aceasta ar urma sa aiba 12.000 de locuri si ar putea atrage 750.000 de vizitatori pe an. Daca proiectul primeste unda verde, obiectivul ar urma sa fie gata in doi ani de la inceperea lucrarilor.

Potrivit proiectului de hotarare de pe site-ul municipalitatii, plata celor 80 de milioane de euro ar urma sa fie esalonata pe doi ani: 50 milioane euro in primul an si 30 in anul doi.

Sala polivalenta va avea o amprenta la sol de 10.000 mp, subsol, parter si trei etaje, iar "acoperisul va fi unul cu deschideri impresionante, realizat ca structura metalica spatiala", se arata in proiectul de hotarare. "Nivelurile de sub gradene rezolva circulatiile in plan, spatiile tehnice si depozitare, anexe, utilitati, grupurile sanitare, spatiile de alimentatie publica, sali de conferinte, zona de promenada, spatiile destinate sportivilor etc", explica reprezentantii municipalitatii.

"Obiectivul principal consta in posibilitatea de organizare a competitiilor internationale europene sau mondiale pentru diferite discipline sportive, sporirea numarului de spectacole sustinute de celebritati, precum si imbunatatirea conditiilor in domeniul ospitalitatii corporatiste si a sponsorizarilor. Datorita unui solid concept organizatoric si gastronomic, sala multifunctionala Bucuresti va deveni unul din punctele de referinta ale orasului in domeniul sportiv si al evenimentelor culturale pe plan international", se mai arata in expunerea de motive a proiectului.